Willy De Pauw maakte samen met zijn Marjetten een nieuw programma

Humor van onder de kerktoren

Humor van onder de kerktoren

Neveneffecten Jonas Geirnaert, Lieven Scheire, Koen De Poorter en Jelle De Beule en actrice Liesa Naert waren voor Bart De Pauw een herbronning. Foto: © BDW

Bart De Pauw is terug met een nieuw humoristisch programma en hij heeft geestig volk meegebracht. ,,We zullen de wereldproblemen naar de kerktoren brengen en het Oost-Vlaams dialect in ere herstellen'', aldus De Pauw.

Samen met het olijke kwartet van Neveneffecten en actrice Liesa Naert maakt Bart De Pauw het sketchprogramma Willy's en Marjetten. Maar waarop slaat de titel? ,,De titel kwam van Lieven Scheire (een van de leden van Neveneffecten, nvdr) . In Gent is er blijkbaar een kerel die over een man spreekt als een Willy en over een vrouw als een Marjette. Gisteren kwamen er twee Willy's in het café en die ene had zijn Marjette mee. We vonden dat geweldig. We zijn allemaal Willy's en Marjetten'', zegt De Pauw.

De Willy's en Marjetten uit het programma maken ,,vrije televisie'' in een Vlaams dorp. Deze bevlogen personages - sommigen met het typische over-the-top accent van een presentator van de vrije radio - proberen televisieformats uit of schakelen live vanuit hun keuken of salon over naar een reporter die allerlei nieuwtjes verslaat die zich onder hun kerktoren afspelen. ,,Die zes figuurtjes zullen ook evolueren gedurende het programma. Het zal meer zijn dan alleen presentaties. Er zullen ook onderlinge conflicten ontstaan'', zegt De Pauw.

Jonge wolven

,,Ik denk dat het programma meer is dan gewoon de ene sketch na de andere'', stelt De Pauw, ,,we zijn eigenlijk vertrokken vanuit verhaaltjes. We wilden een Leven zoals het is maken waarin we mensen volgen. Je zal sketches krijgen die over de hele aflevering lopen, die vijftien minuten duren. Dat is eigenlijk een verhaaltje, zoals je in Het Geslacht De Pauw ook verhaaltjes had.''

Absurde humor uit het leven gegrepen, daar draait het om Willy's en Marjetten . ,, Het programma geeft ons een excuus om zotte dingen te doen. We zullen de wereldproblemen naar de kerktoren brengen en het Oost-Vlaams dialect in ere herstellen'', zegt De Pauw.

Zo is er een hilarische sketch waarin ouders zich kwaad maken voor de schoolpoort omdat ze ontdekten dat hun kinderen les krijgen van een homo. Als dat nog niet genoeg is, blijkt er nog een vegetarische juf ook te zijn. Dat de directeur zwart is, hebben ze niet eens door.

In een andere scène wacht een koppel op leeftijd op buitenaardse wezens. Nadat de man de hele nacht dronken in de bosjes lag te vrijen, maakte hij zijn vrouw wijs dat hij ontvoerd werd door aliens. Dertien jaar, zeven maanden en vier dagen later zouden de wezens die op hem experimenteerden, terugkeren. De vrouw heeft zelfs spandoeken en toastjes gemaakt om hen te verwelkomen.

Voor De Pauw was de samenwerking met Neveneffecten Lieven Scheire, Jonas Geirnaert, Koen De Poorter en Jelle De Beule een herbronning. ,,Het is zeer plezant om bij die bende jonge wolven te zitten. Ze doen me geweldig veel denken aan mijzelf toen ik aan Buiten De Zone aan het werken was: die gedrevenheid, die goesting om tv te maken. Dat is zeer besmettelijk'', zegt De Pauw.Willy's en Marjetten, vanaf zondag 15 oktober op Eén

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees