Niemand heeft hier gêne

Drummen om vrijende koppels te begluren op Erotica doe-beurs

Drummen om vrijende koppels te begluren op Erotica doe-beurs
ANTWERPEN - Cellulitisbenen worden in netkousen gewrongen, boezems ontbloot en gêne aan de kant gezet. Op de Mega Erotica Beurs in Antwerpen komt de voyeur in elk mens naar boven.

'Miaauw. Miaauw.' Een man gekleed in een zwart kattenpak met bijhorende staart loopt gebukt door de gangen van de eroticabeurs. Zijn meesteres Chantal houdt hem stevig aan de leiband. Een surrealistisch beeld. De katman blijkt Marc te zijn. Vijftig jaar, loodgieter van beroep. Zijn grijze snor priemt door het strakke masker heen. Wat bezielt hem om hier zo rond te lopen? 'Miaauw', zegt hij. Meesteres Chantal glimlacht voldaan. 'Goed zo', fluistert ze en ze aait hem over zijn hoofd, of liever: kop. 'Wij vinden het heerlijk om op deze manier in het openbaar onze wandeling te maken. We zouden het veel vaker willen doen', zegt Chantal. 'Gewoon met mijn slaaf naar de slager gaan, waarom niet?' Kater Marc knikt. 'Je mag niet gemaskerd rondlopen op straat. Jammer, want we kicken daar op. Goeienavond verder.'

En een goeie avond, dat wordt het alvast voor de handelaars in seksartikelen. Meneer wil een bondage rope om vrouwlief mee vast te binden? Meneer kan kiezen tussen soft bondage , hard bondage en extreme bondage . Wil mevrouw een vibrator? Mevrouw kan kiezen tussen een waaier van producten. Van de black magic knoert van een zwarte vibrator over een anal delight -toestelletje tot een Big vibe , die het huis van de buurman mee doet trillen. Alle maten en gewichten. U-vormige, S-vormige en O-vormige attributen, u vraagt, zij hebben het. Om maar te zwijgen van die rubberen tuinkabouter die vrouwen met zijn trillende puntmuts in vervoering moet brengen.

'Voor de seksspeeltjes komen we niet meer', zegt de 60-jarige Godelieve. 'Die hebben we al genoeg.' Haar man Marc (59) knikt. 'De kleinkinderen hebben ooit eens de lade opengetrokken waar onze speeltjes in liggen. Gelukkig hebben ze niet te veel vragen gesteld', lacht hij. Marc en Godelieve zijn al vierenveertig jaar getrouwd. 'Op den duur komt er sleur in je relatie. Je brengt de kinderen groot en je vergeet om het boeiend te houden. Nu zijn de kinderen het huis uit en vrijen we weer vaker. Ik vind dat mijn vrouw er nog altijd mag wezen. Haar poep en boezem zijn wel wat gezakt, maar dat neem je erbij.' Waarom komen ze dan hier naar toe? 'Voor de erotische live-acts' zegt Godelieve. Gaan ze ook naar de voyeursruimte, waar ze vrijende koppels kunnen begluren? 'Marc knikt resoluut 'ja', zijn vrouw schudt 'nee'. Een kleine kink in de kabel.

De voyeursruimte en het bijhorende 'swingcafé', daar is veel om te doen. Voor het eerst in Vlaanderen kunnen koppels actief deelnemen aan het seksgebeuren. Ze kunnen in één van de kamertjes privé gaan vrijen met de eigen partner of met een andere partner, of ze kunnen dat open en bloot doen, terwijl ze begluurd worden door medebeursbezoekers. Eén ding is hier duidelijk: de mens is een voyeur. Man en vrouw, dik en dun, oud en jong, zwanger of niet, iedereen wil gluren. Het is drummen geblazen om ook maar één glimp van de vrijende koppels op te vangen. 'Ik zie niets godverdomme', roept een gefrustreerde man. Wij zien wel iets. Een oude, dikke man met bouwvakkershemd die lusteloos zijn vrouw probeert te beroeren. Een zielig tafereel, maar iedereen blijft kijken. Daar draait deze beurs om en dat bezielt de bezoekers: het kijken. SM-shows, lesbische acts voor de webcam, vuurspuwende naakte meisjes... ook al lijken ze zo marginaal, nep en ongeïnspireerd, de beursbezoeker blijft kijken. Met fototoestel of camera in de aanslag. Van zodra een meisje haar been even omhoog doet of haar kont pseudo-wulps naar de toeschouwer keert, wordt er massaal gefotografeerd. 'Ik voel me ongemakkelijk tussen die fotografen', zegt onze fotograaf. Begrijpelijk. Deze amateur-fotografen hebben geen gêne. Niemand heeft hier gêne. Cellulitisbenen worden in netkousen gewrongen, boezems en buiken ontbloot en leder en latex slaan je om de oren. Alsof hun leven ervan afhangt. Of toch hun seksleven.

Hot Marijke, een bekende webcamgirl, heeft net haar live-act achter de rug. Ze draagt enkel een topje en praat wat met haar 'hete vriendin' Yasmine. Een 85-jarige man richt zijn fototoestel op haar geslachtsdeel. Hot Marijke glimlacht. 'Dat is helemaal niet erg. Ik vind het superleuk als ze me fotograferen.'

Seks en pornobeelden, dat vind je hier. Maar erotica, dat niet. Erotiek is een ontblote enkel in een elegante damesschoen. Een bh-bandje dat achteloos van een frêle schouder naar beneden zakt of een zoete, verlangende blik in het diepst van de nacht. Erotiek is niet 'vijf euro voor drie strings', niet 'Win een wip met Wendy' en niet de nieuwste 'freak by nature'-dvd.

En toch blijft het mensen aantrekken. Mensen van allerlei pluimage. 'Den doktoor komt hier ook naar toe hoor', fluistert een SM-meesteres ons toe. Gelijk heeft ze, iedereen komt hier naar toe. Om de voyeur uit te hangen, een speeltje te kopen en een worst te eten. 'Op de eroticabeurs verkopen we meer worsten dan op een dierenbeurs', zegt Iwan, de man in de hamburgertent.

Maar tussen alle vretende en vrijende mensen door, zien we toch ook iets zuivers. Iets wat een mens tot in het hart raakt: een vrouw, samen met haar verlamde man die in een rolstoel zit. Hij legt zijn arm om haar middel, zij haar hand op zijn schouder. Samen kopen ze een vibrator. 'Om hun liefdesleven te verrijken.'

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees