Het onvergetelijke debuut van Siebe Blondelle

Het onvergetelijke debuut van Siebe Blondelle

Foto: © Ton Niessing

Amper 19 is hij, maar zaterdag maakte Siebe Blondelle in zijn eerste seizoen tussen de grote jongens zijn debuut op het hoogste Nederlandse niveau. Omdat Gill Swerts geelgeschorst was, kwam er achterin een plaatsje vrij bij Vitesse, dat in de eigen Gelredome voor 19.000 toeschouwers Roda JC ontving. Luttele minuten voor de rust zette de mee opgerukte linksachter het stadion én zichzelf in vuur en vlam door de openingstreffer op corner vanuit een moeilijke positie tegen de touwen te koppen. Titularissen Vincent Lachambre (25) en Ken Leemans (23) keken beteuterd toe hoe Dendermondenaar Blondelle onder de felicitaties bedolven werd en nazinderend de rust mocht ingaan. Een ander verhaal voor de debutant na rust. Na een halfuur en welgeteld zijn tweede overtreding van de avond mocht Blondelle met twee keer geel gaan douchen. Waarna Roda nog uitliep tot 1-3.

Geschorste Swerts troost

,,Ik ben meteen na affluiten naar beneden gegaan om Siebe wat te troosten. Zijn eerste geel was terecht, die tweede niet'', steekt Rode Duivel Gill Swerts zijn collega-Belg een hart onder de riem. ,,Het was niet zijn schuld dat Vitesse verloor."

,,Na die tweede kaart stortte echt alles in voor mij'', aldus een aangeslagen Blondelle. ,,Na mijn treffer zat ik nochtans op rozen. Dit is een heel apart gevoel.''

Overigens kreeg de al even jonge Turkse Belg Onur Kaya weer wat speelminuten bij Vitesse. ,,Een echte nummer 10. Een smaakmaker en publiekslieveling'', vult Swerts aan. ,,Een typische Anderlecht-speler eigenlijk. Hij is er ook gevormd.''

(KBZ)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.