Oma's voor rechter wegens schuldig verzuim

MEISE / DILBEEK - Twee oma's staan voor de Brusselse correctionele rechtbank terecht wegens schuldig verzuim. Madeleine V.C. (65) en Amelia V. (65) lieten hun vriendin, Jeannine Vercammen (64) uit Dilbeek, na een etentje dronken op de gang liggen. 's Ochtends was de vrouw overleden.

De feiten speelden zich af in Meise, bij Madeleine V.C. thuis. Daar hadden de drie vriendinnen op 18 november 2004 de hele namiddag uitgebreid getafeld en gedronken. Er was blijkbaar zoveel gedronken dat het slachtoffer nog amper kon rechtstaan. Toen ze in elkaar zakte en zich naar het toilet wou slepen, viel ze bewusteloos neer in de gang.

De twee vriendinnen dachten dat ze te dronken was en lieten Vercammen haar roes uitslapen. Eerst hadden ze nog getracht om haar terug in de zetel te leggen maar dat lukte niet. Amelia ging daarna naar huis en liet Vercammen alleen achter bij Madeleine V.C., die nog tot 22.30 uur televisie keek en dan ging slapen. Toen ze rond 5 uur 's ochtends zag dat de vrouw nog steeds op de vloer lag, werd ze ongerust en belde ze Amelia. Ze besloten een dokter te bellen die alleen nog de dood kon vaststellen. Uit het autopsierapport bleek dat het slachtoffer heel wat medicijnen had ingenomen die niet gecombineerd mochten worden met alcohol. De wetsdokter besloot dat de vrouw niet was gestorven als er iemand hulp geboden had.

De advocaten van de beklaagden vroegen de vrijspraak voor de dames, die sterk onder de indruk waren. Luc Deleu, advocaat voor de burgerlijke partijen, had alleen onbegrip voor de situatie en eiste een fikse schadevergoeding. Ook het openbaar ministerie vond de feiten zwaarwichtig maar vroeg enkel opschorting van uitspraak. De rechter velt een vonnis op 12 juni. (VBM)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio