Michael Schumacher pokert het best

Michael Schumacher pokert het best

Michael Schumacher en Fernando Alonso waren allebei goedgezind na hun spectaculaire kwalifiactiesessie. Foto: © EPA

Michael Schumacher tekende in Magny-Cours voor de 68ste pole uit zijn carrière, de vierde van het seizoen. Ferrari-ploegmaat Felipe Massa zorgt voor een rode eerste rij, wereldkampioen Alonso moet tevreden zijn met een derde startplaats.

Ongeziene toestanden bij het begin van het derde en beslissende deel van de kwalificatiesessie voor de Grote Prijs van Frankrijk. Michael Schumacher en Fernando Alonso stonden zij aan zij te wachten tot het licht aan de uitgang van de pitlane op groen sprong. De Spanjaard kwam als eerste weg, maar al snel ging Schumacher hem voorbij. Een paar ronden lang bleven de twee elkaar bestoken als ging het om de beslissende ronden van de Grand Prix zelf.

,,Ach, we probeerden allebei vrij baan te krijgen, om zo zo snel mogelijk benzine te verbranden en de wagen lichter te maken", grijnsde Alonso achteraf. ,,Was eigenlijk best leuk."

Op enkele minuten van de (voortaan een kwartier durende) beslissende sessie kwamen beide kemphanen tegelijk verse banden halen, maar dan liet Schumacher Alonso wel wat voorsprong nemen. Zo bleef hij op de hoogte van de tussentijden van de Spanjaard en uiteindelijk was hij hem ook te vlug af. Felipe Massa werkte het Ferrari-plannetje perfect af door Alonso naar de tweede startrij te duwen. Al scheelde het maar 17 duizendsten van een seconde of de Braziliaan was ook voorbij Schumacher geraakt.

,,Eerlijk gezegd, ik ben ten zeerste verrast", glunderde de Duitser achteraf. ,,Vooral na de problemen van deze ochtend (Schumacher bleef tijdens de vrije trainingen een half uur aan de kant na een brandje in de uitlaat, red.) had ik niet gedacht dat we de juiste afstellingen zouden vinden. Ik heb nog 19 punten goed te maken op Alonso en daar maak ik beter snel werk van..

De Spanjaard maakt zich ondertussen weinig zorgen en gokt er op dat Schumacher zijn tijd te danken heeft aan zachtere Bridgestones. ,,Door het warme weer zal de bandenkeuze cruciaal zijn", aldus de Renault-rijder. ,,De Michelins hebben tijdens de vrije trainingen bewezen dat ze lange runs aankunnen, dus op dat vlak ben ik helemaal gerust."

Corrigeer