,,We moeten nieuwe ontvoeringen verijdelen''

David is gevonden, de opluchting bij de familie is enorm. Foto: © ALAIN SPRIMONT

Vriend van de familie Francis (42) heeft heel de nacht mee naar vermiste David gezocht.

,,Voor mij was het de natuurlijkste zaak van de wereld om heel de nacht mee op zoek te gaan. Ik ben zelf vader van twee dochters van 6 en 3 en van een zoontje van 1 jaar. Ik hoop dat ik dit nooit moet beleven, maar als het gebeurt hoop ik dat evenveel mensen mij een hart onder de riem steken als hier gebeurd is.''

De vermoeidheid kreeg gistermiddag toch vat op Francis, die samen met een paar tientallen buurtbewoners uit de St-Remaclewijk heel de nacht door met een zaklantaarn naar David had gezocht.

,,Ik kwam omstreeks 23 uur op het Marktplein. Een vrouw sprak mij aan met een foto en vroeg of ik die jongen onlangs gezien had. Ik ben meteen een trui gaan halen en heb me bij de groep aangesloten die op zoektocht is vertrokken'', vertelt Francis.

Of het waar is dat in de wijk auto's rond kinderen blijven rijden en chauffeurs hen aanspreken? ,,Dat wordt in de wijk gezegd, maar hier hoor je wel andere geruchten de ronde doen. Tja, de gemoederen raken hier snel verhit. De geruchtenmolen draait hier wellicht sneller dan in andere delen van Verviers'', antwoordt Francis.

,,Ik heb meegezocht omdat ik zelf vader ben. Ik wil hier over enkele dagen niet voor dezelfde kerk staan te treuren naast een kleine witte kist. Daar had ik meteen alles voor over. Ik betreur alleen dat wij vandaag nog geen enkel teken uit de politieke wereld gekregen hebben. De eminenties zijn zeker met vakantie en tegen de tijd dat zij weer in het land zijn, hebben zij andere katten te geselen: de verkiezingen'', denkt Francis.

Voor hem verdient de strijd tegen de pedofilie nochtans absolute voorrang. ,,Tweemaal op korte tijd hebben pedofielen in onze streek kunnen toeslaan. Dat wordt echt teveel. Vorige week ging ik met mijn dochters op uitstap. Ik eiste dat zij altijd bij mij in de buurt bleven zodat ik ze in de gaten kon houden. Zo kan je niet blijven leven en voor de kinderen is het ook maar niets. Wanneer mogen wij onze kinderen weer in alle veiligheid de vrijheid gunnen waar ze recht op hebben, waarde ministers?'' (YB)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees