Veroordeelde clubs in beroep

AC Milan hoopt via achterpoortje toch op Europees voetbal

AC Milan hoopt via achterpoortje toch op Europees voetbal

Vrijdagavond kwamen fans van Juventus op straat om te protesteren. Foto: © AP

Juventus, Lazio Roma, Fiorentina en AC Milan gaan in beroep tegen de zware straffen die vrijdag werden uitgesproken tegen de Italiaanse clubs. AC Milan, dat als enige van de vier ploegen in de Serie A mag blijven, denkt zelfs via een achterpoortje toch nog Europees voetbal af te dwingen.

Vrijdag werd AC Milan voor zijn aandeel in het Italiaans voetbalschandaal veroordeeld tot een aftrek van 44 punten in het eindklassement van 2005-2006 en tot het betalen van een boete van 30.000 euro. Daarnaast mag het geen Champions League spelen en begint het het seizoen 2006-2007 met een handicap van 15 punten. De andere betrokken clubs, Juventus, Lazio Roma en Fiorentina, werden veroordeeld tot een degradatie naar de Serie B.

AC Milan wil nu echter de plaats van Empoli, dat geen Europese licentie heeft, innemen in de UEFA Cup. ,,Momenteel kan Empoli niet deelnemen aan de UEFA Cup. Het is dus mogelijk dat AC Milan wel deelneemt aan de editie 2006-2007'', verklaarde de Italiaanse topclub.

De deadline voor het verkrijgen van een licentie is verstreken en AC Milan heeft naar eigen zeggen recht op de plaats van Empoli in Europa, omdat het in het gewijzigde klassement één punt achter Empoli staat. Empoli zelf verklaarde al dat het maandag een licentie zal aanvragen.

Op basis van het gewijzigde klassement spelen Inter, Roma, Chievo (derde voorronde) en Palermo (derde voorronde) in de Champions League en mogen Livorno, Parma en Empoli aantreden in de UEFA Cup. (b)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.