Meteb gebruikt legerdienst om met Standard te breken

Meteb gebruikt legerdienst om met Standard te breken

Foto: belga

Standard is zijn topspits Emad Meteb allicht voorgoed kwijt. De Egyptenaar zat ook gisteren niet op de vlucht vanuit Caïro waar hij zonder toestemming van Standard naartoe was gereisd. Volgens Egyptische bronnen kon Meteb niet overweg met de 'sfeer in België' en heeft hij zich met opzet laten onder de wapens laten roepen. Zo kon hij onder zijn contract met de Rouches uit.

Als universiteitsstudent kon Meteb ontsnappen aan de militaire dienst. Dat liet hem toe vorige maand een contract in Luik te tekenen. Maar in Egypte raakte bekend dat Meteb zich aan de 'Modern Academy' in Maadi heeft uitgeschreven. Daardoor moet hij onder de wapens en heeft hij meteen het excuus in handen om zijn contract met Standard te verbreken.

Of dat volstaat om de FIFA te overtuigen, zal moeten blijken. Op contractbreuk staan schorsingen van vier maanden tot twee jaar. Standard wilde gisteren niet reageren op de nieuwe ontwikkelingen. 'We willen eerst weten waarom de speler zonder onze toelating wegblijft en welke juridische middelen we desgevallend moeten aanwenden', zegt directeur Pierre François.

Bij het gokkantoor Unibet kon gisteren geld worden verwed op een terugkeer van Meteb.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.