Winnaar van Zuid-Amerikaanse clash zeker van deelname aan WK 2006

Brazilië met eigen water naar Argentinië

Brazilië met eigen water naar Argentinië

De Braziliaanse sterren Robinho (links) en Ronaldinho (rechts) gaan maar wat graag op de foto met de (gevallen) Argentijnse ster Diego Maradona. Foto: © REUTERS

Niet alleen in Europa wordt er volop gestreden om WK-plaatsen. In de Zuid-Amerikaanse zone staat de clash tussen Argentinië en Brazilië op het programma. Winst zou voor één van beide landen zekerheid bieden over de rechtstreekse kwalificatie voor Duitsland 2006. De eerste vier mogen naar het WK, de nummer vijf neemt het op tegen de winnaar van de Oceanische zone (Australië of de Salomonseilanden).

Hoewel Ronaldinho en rijzende ster Robinho in bloedvorm verkeren, vertrouwen de Brazilianen het zaakje niet helemaal. De Goddelijke Kanaries nemen hun eigen drinkwater mee nadat Branco op het WK '90 door een Argentijnse verzorger een bidon met drinkwater én slaapmiddel zou gekregen hebben. De Braziliaanse sterspeler zei achteraf dat hij misselijk was na het drinken ervan.

Niet slapen

De toenmalige Argentijnse bondscoach Carlos Bilardo verklaarde onlangs nog: ,,Ik zeg niet dat het niet gebeurd is.'' Vandaar dat de Brazilianen nu dubbel op hun hoede zijn en alleen eigen water zullen drinken. ,,Je moet niet denken dat de Argentijnen liggen te slapen. Als je even niet oplet, dan slaan zij toe'', zei Branco nog.Stand Zuid-Amerikaanse zone (na 14 wedstrijden): 1. Argentinië 28; 2. Brazilië 27; 3. Ecuador; 4. Paraguay 19; 5. Colombia 17; 6. Uruguay 17; 7. Chili 17; 8. Venezuela 15; 9. Peru 14; 10. Bolivië 13.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.