Commanderij kiest voor ervaring

Commanderij kiest voor ervaring

Foto: © ggr

WEZEMAAL - De Commanderij Hageland, een afdeling van de Vlaamse wijngilde, heeft bij de jaarlijkse selectie van de beste Hagelandse wijnen gekozen voor het werk van ervaren wijnmakers.

De Commanderijleden trokken in hun fluwelen mantel door het centrum van Wezemaal naar het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn. Dit jaar waren de wijnen met een gewaarborgde oorsprongsbenaming van 2010 aan de beurt. Goud was er bij de witte wijnen voor het wijngoed Hageling in Tienen, Steenen Muur in Wezemaal en Kluisberg in Bekkevoort. Voor de rode wijnen was er goud voor Uylenbergher in Sint-Pieters-Rode en Hageling in Tienen. Daniella Peeters en Jos Vanlaer van Kluisberg pakten ook zilver met hun witte wijnen. Ze begonnen al in 1983 met de wijnbouw als hobby. 'Sinds 1998 hebben we een bvba, want ook onze kinderen Lincy en Bart kwamen in de zaak. Op de Kluisberg, waar in de 17de eeuw ook al wijngaarden stonden, hebben we 3,5 hectare druivelaars. Onze ervaring is onze grote troef, en we merken dat de Hagelandse wijnbouwers steeds meer waardering en steun krijgen'.

Hugo Bernar en echtgenote Greet van het domein Hageling in Tienen werken kleinschalig op de Deelberg. 'Wij zijn de enige Hagelandse wijn die het bio-label mag gebruiken. En natuurlijk zijn we fier op deze prijs'.

Zowel voor de witte als de rode wijn duidde de commanderij ook een selectie van de commanderij aan.

Die eer viel te beurt aan het wijngoed Kluisberg van Jos Vanlaer uit Bekkevoort en Hageling. Daarna was er de kapitteling van Eduard Monsecour van Steenen Muur Wezemaal en Jos Van Goidsenhoven, de penningmeester van de Commanderij Hageland, als magister vini optimus honoris causa voor hun jarenlange volgehouden inzet voor de Hagelandse wijn. Later op de avond werden de leden Anita Buvens tot meester en Godelieve Maes tot grootmeester verheven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio