De Ashera is de duurste en zeldzaamste kat ter wereld

De Ashera is de duurste en zeldzaamste kat ter wereld
Kattenliefhebbers die veel geld overhebben voor een exclusieve kat kunnen de Ashera in huis halen. De exotische kat is een kruising tussen een doodgewone huiskat, een Afrikaanse serval en een Aziatische Bengaalse tijgerkat. Voor een 'gewone' designerkat betaal je snel zo'n 14.000 euro. Een 'Royal' exemplaar koop je voor de royale prijs van 81.000 euro.

Het Amerikaanse bedrijf Lifestyle Pets, creëerde het nieuwe ras in 2000 door een kruising met wilde katachtigen. Sinds vorig jaar kan de gegoede klant er eentje in huis halen. Het bedrijf verkoopt vier soorten Ashera's. De gewone versie is veruit de populairste. Met haar prachtige crèmekleurige pels met zwarte strepen en vlekken leunt de kat dicht aan bij een luipaard. De Ashera is veel groter dan een gewone huiskat, met hoge achterpoten en een extreem lenig en snel lichaam. Eens volwassen, meet het exclusieve huisdier in uitgestrekte toestand meer dan een meter.Weet ook dat je een kitten in huis haalt die uitgroeit tot een maatje van 12 kilo.

Lifestyle Pets maakt zich sterk dat je de Ashera geen apart soort voedsel te geven. Gewoon kattenvoer uit blik is voldoende. Waar je best wel in voorziet is een extra grote kattenbak en een verwarmd bed voor het dier. Hun wilde kantje geeft de voorkeur aan een warmere omgeving. Volgens het fokbedrijf moeten nieuwe eigenaars geen schrik hebben dat hun kat té wild is. Ze worden een jaar lang opgevoed voor ze worden verscheept. Kat en baasje moeten volgens het bedrijf ook korte tijd begeleid worden door een gedragstherapeut.

Sinds haar introductie is de Ashera op korte tijd erg populair geworden. Ondanks het hoge prijskaartje lopen de bestelling bij Lifestyle Pets vlot binnen. Zoals met veel andere luxeproducten zal het bedrijf er maar een honderdtal per jaar van verkopen. Daardoor is er nu al een wachtlijst van meer dan een jaar voor geïnteresseerden.

Van de meest exclusieve kat ter wereld, de 'Royal' Ashera gaan er nog minder de deur uit. De uit de kluiten gewassen kattin krijgt maar vier jongen per jaar. Deze versie heeft een iets lichtere pels dan de gewone Ashera, met oranje strepen en vlekken. Een minitijgertje voor in de woonkamer, zeg maar. Wie wil kan ook opteren voor een wit tijgertje, de 'Snow' Ashera. Ook die is duurder dan de gewone versie.

Alle katjes worden door het bedrijf aan je deur afgezet als je in de VS woont. Moeten ze naar een buitenlandse bestemming, dan levert een vertegenwoordiger van Lifestyle Pets ze netjes af op de luchthaven van vertrek. Toch kan het soms mis gaan. Vorig jaar bestelde een paar uit Nederland een superpoes. Bij haar aankomst op Schiphol werd ze echter prompt door de douane in beslag genomen. Daar zit de kat voorlopig nog altijd terwijl er een onderzoek loopt naar haar afkomst. De vraag rijst immers of de Ashera wel een nieuw ras is en niet de bestaande Savannah. Op het internet circuleren geruchten dat de familie een kat in de zak heeft gekocht. Een Amerikaanse man zou de katjes zelfs herkend hebben als de zijne. Hij zou ze als Savannahkittens doorverkocht hebben aan Lifestyle Pets. Het bedrijf ontkent dit nadrukkelijk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees