Gael d'Angron verplettert tegenstand op Grote Steeple-Chase van Vlaanderen

Waasland boven op Waregem Koerse

Waasland boven op Waregem Koerse

Jockey Xavier Hondier nam met Gael d'Angron meteen de leiding en stond die niet meer af. Foto: © EPADe eenvoudigste manier om de Grote Steeple-Chase van Vlaanderen te winnen, is vlug de leiding nemen en de rest achterlaten. Dat deed Gael d'Angron. Zijn omgeving heeft op deze klassieker gemikt en met het grootste gemak gewonnen. Dirk Huyck en Patrick Van Mele uit Sint-Niklaas kunnen dus verder in springpaarden investeren.

Jockey Xavier Hondier nam vlug de leiding met Gael d'Angron, liet zijn paard dan wat op adem komen en ging er opnieuw vandoor. De aankomst van de andere paarden deed denken aan de tijd toen Waregem Koerse zich tevreden moest stellen met veel mindere paarden. Op voorhand zag deze koers er nochtans zeer open uit met verschillende goede paarden. The Top, de laureaat van vorig jaar, kwam minstens twintig lengten verder als derde aan. Daarna druppelden de anderen tot de finish door.

Gael d'Angron, die vorig jaar tweede eindigde in de Grote Steeple, overheerste gisteren zoals dat in zeer lange tijd in Waregem niet meer gebeurd was. En dan nog met een notering van zo'n 5/1.

,,We zijn uiteraard zeer tevreden met zo'n resultaat. En dat voor een elfjarig paard'', zeggen Patrick Van Mele en Dirk Huyck. ,,Bovendien is de tweede, Nazcar de la Nuit, ook een paard van een eigenaar uit het Waasland, van onze collega garagist Descheemaeker uit Lokeren. De vreugde kan niet op.''

Het Waaslandse succes is inderdaad merkwaardig in Waregem.

Pittman

Misschien lag het aan het warme weer, maar verschillende paarden hebben merkwaardige prestaties geleverd.De Grote Prijs van Waregem, de belangrijkste drafren, werd eveneens op een klinkende manier gewonnen. Pittman wandelde over de leider heen en legde dan zelf zijn tempo op. Marnix De Groote mende hem in volle vertrouwen en kwam met verschillende lengten voorsprong over de meet. Zijn chrono van 1.15.6 over 2.300 meter bandenstart zegt voldoende over de waarde van zijn overwinning. Een verrassend sterke Nico Star had lang geleid en werd uiteindelijk vierde.

Chris VANDERHAUWAERT

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.