Nicolas Van Caesbroek (30) pas gelauwerd door Gault&Millau

Beloftevolle chef-kok sterft na ongeval

Beloftevolle chef-kok sterft na ongeval

Nicolas Van Caesbroeck (l.) Foto: credit

ANTWERPEN/SCHOTEN - De beloftevolle chef-kok en jonge vader Nicolas Van Caesbroeck (30) is donderdagnacht om het leven gekomen toen zijn wagen in Schoten in het Albertkanaal belandde. Invincible, het Antwerpse restaurant waar hij werkte, werd in november nog door Gault&Millau uitgeroepen tot 'brasserie van het jaar'.

Nicolas Van Caesbroeck vertrok donderdagavond even na middernacht na een drukke shift in het restaurant met de auto naar zijn thuis in Schoten. Om zes uur 's ochtends belde zijn echtgenote Carolien ongerust naar de twee zaakvoerders: haar man was die nacht niet thuisgekomen. Even later contacteerde ze de politie en gaf ze haar echtgenoot op als vermist.

Pas rond half tien gisterochtend merkte een getuige enkele brokstukken van een auto op langs het Albertkanaal in Schoten. De brandweer vond even verderop de Volkswagen Golf van Van Caesbroeck in het water. De politie, die de omstandigheden nog onderzoekt, meent dat het om een tragisch ongeval gaat. Kwaad opzet wordt uitgesloten.

Van Caesbroeck werkte sinds 2010 als chef-kok bij Invincible. 'Dit is een zeer groot verlies. Nicolas was een chef die een zeer grote toekomst te wachten stond', reageert directeur Philippe Limbourg van restaurantgids Gault&Millau op het bericht van het ongeval. 'We hadden hoge verwachtingen voor Nicolas.'

De jonge kok ontwikkelde een eigen stijl in de Antwerpse restaurants Vila Doria en Magma. Maar toen topsommelier Kenny Burssens (30) in 2010 in dat laatste restaurant vertrok om zelf het restaurant Invincible uit de grond te stampen, kon hij Van Caesbroeck overtuigen om met hem mee te gaan. Voordien had Burssens op het Antwerpse zuid al een restaurant onder die naam gehad. Maar de Frans-Belgische keuken van Van Caesbroeck maakte van de tweede Invincible een succes.

'Ik wil aantonen dat je niet noodzakelijk de duurste producten nodig hebt om lekker te kunnen koken', vertelde Van Caesbroeck in een interview. 'Lekker eten is geen synoniem voor kreeft of kaviaar.'

De keuken werd vorige maand nog door Michelin bedacht met een Bib Gourmand. Van de restaurantgids Gault&Millau kreeg het wijnrestaurant een onderscheiding van 14 op 20,en de titel van brasserie van het jaar. 'Eenvoudige gerechten vol smaak', noteerde de gids.

'Van Caesbroeck deed wat je van een goede chef mag verwachten', legt Limbourg uit. 'Hij kookte met veel smaak en hij was genereus met zijn ingrediënten. Hij maakte toegankelijke gerechten, geen moeilijke keuken. Iemand met zijn capaciteiten heeft nog enorm veel potentieel. Invincible kreeg de titel wegens het geslaagde huwelijk tussen de sfeer in de zaal en de prestaties van de chef.'

Nicolas Van Caesbroeck, een voormalig squashkampioen, was gehuwd en vader van een zoontje. Invincible bleef gisteren dicht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees