Cadu scoort twee keer in tweede helft GBA

Cadu scoort twee keer in tweede helft GBA

Foto: © Photo News

Meer dan een maand was de Braziliaan Cadu out wegens een spierscheur. Gisteren vierde hij na de rust zijn wederoptreden. In één minuut tijd leidde hij G. Beerschot naar de zege toen hij twee keer op rij alleen voor doelman Vandendriessche verscheen en koel afrondde. Meteen maakt hij met acht doelpunten opnieuw zijn verschijning vooraan in de topschutterslijst. G. Beerschot verdiende de zege vooral omwille van een steengoede tweede helft.

De eerste helft was er nochtans één van een onwaarschijnlijk zwak niveau. Irritant zelfs hoe langs weerszijden amper bewogen werd, de slechte passes mekaar in ganse reeksen opvolgden en het werkwoord knoeien dat in alle mogelijke verbuigingen gebruikt werd door de heren profs. Niemand ook die genoeg creativiteit bezat om de lijnen uit te zetten, zodat het veelal bij oersaai middenveldspel beperkt bleef.

Leek de thuisploeg aanvankelijk het meeste balbezit op te eisen, dan resulteerde dat amper in enkele kansjes, die door Snoeckx deskundig de nek omgewrongen werden. Moeskroen was iets gevaarlijker. Zeker op stilstaande fases kwam hun kracht en een licht gestaltevoordeel tot hun recht.

Luciano moest daardoor op al zijn reflexen en kunnen een beroep doen om een kopbal van De Vleeschauwer en een schuiver van Zewlakow uit zijn doel te houden. Naar net voor de pauze werd een eens te meer slecht uitverdedigen van de thuisploeg door Besengez benut om door te breken, de bal bij Dimbala te brengen, die doortikte naar Zewlakow, wiens gekraakt shot tergend traag over de doellijn bolde.

Ingreep van Brys

Trainer Marc Brys bracht bijgevolg na de rust dadelijk meer aanvallend vermogen in de ploeg. Snoeckx werd vervangen door Cadu, die een dag eerder een positieve test ondergaan had bij de invallers. Hij kreeg al dadelijk de kans om gelijk te maken, maar zijn kopbal werd nog net voor de lijn gestopt door Vandendriessche. Uitgesteld was niet verloren, want G. Beerschot dreef het tempo. Bij zo'n tempoversnelling langs Cruz belandde de bal op de flank bij De Wree, die inzond en daarop trapte Messoudi met een halve omhaal de gelijkmaker tegen de netten. Zijn derde van het seizoen.

De Kielenaars kregen nu vleugels en konden alleen foutief gestuit worden. Het kostte Teklak en Lorenzo geel. Cruz kreeg nog een unieke kans na balverlies van Coulibaly, maar zijn schot ging net naast. Maar toen liet meneer Cadu noteren dat hij terug in het land was. Twee keer bleef hij beheerst toen hij alleen voor de Moeskroense doelman verscheen.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.