Benji De Ceulaer tekent voor volle pot met assist en knap doelpunt

STVV kruipt uit dal

STVV kruipt uit dal

Foto: © MICHEL KRAKOWSKI

STVV kruipt stilaan uit het dal, want na de winst tegen Brussels en de goede prestatie in het Fenixstadion pakten de Limburgers nu ook tegen Lokeren de volle pot. En daarvoor zorgde vooral Benji De Ceulaer met een assist en een knappe tweede goal.

Lokeren begon nochtans met veel vertrouwen aan de partij en toog onmiddellijk richting Belic. De bezoekers werden in die aanvangsfase ook enkele keren onterecht afgevlagd, maar de eerste echte kans noteerden we aan de overkant. De poging van De Ceulaer viel echter op de lat. De Truiense spits toverde wat later opnieuw een knappe beweging uit de sloffen en bereikte Hajnal, die rustig voorbij Lazic in doel besloot. Ideaal begin voor de thuisploeg natuurlijk, want Lokeren moest nu echt initiatief nemen en zo kon STVV het spelletje van vorige week opnieuw spelen. Met een goed gestoffeerd middenveld en woelwater De Ceulaer, die de Lokerse verdediging aan de praat hield. Op aangeven van De Ceulaer miste Buvens nog voor de pauze de kans op 2-0. De bezoekers konden daar wel veel balbezit, maar enkel een kopbalkans van Tailson tegenover zetten.

Rood Tailson

Geen wijzigingen aan het screnario van de tweede helft, want de Kanaries lieten de tegenstander komen en loerden op de counter. Die kwam er ook geregeld uit, maar Lazic vloeren zat er voor Buvens, Hajnal en De Ceulaer niet meteen in. Aan Lokerse kant werden ze wel met de minuut nerveuzer omdat het niet echt draaide en het vele balbezit weinig of niet opleverde.

Dat kostte Hendrikx geel en Tailson halfweg de tweede doorgang zelfs rood, na een vuistslag aan Diabaté. Voor de thuisploeg weer iets makkelijker om de boel gesloten te houden en als dat niet lukte was er nog altijd Belic.

Die kwetste zich wel goed tien minuten voor tijd zodat Castro de partij mocht volmaken. Het werd nog wel een paar keer bibberen, maar de belangrijke drie punten bleven op Staaien, want in de toegevoegde tijd maakte uitblinker De Ceulaer het helemaal af.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.