6 punten om op te letten

1 Een houten carport wordt gemaakt van duurzaam of verduurzaamd hout . Vaak wordt grenen (dennenhout) gebruikt, maar onbehandeld gaat dat rotten in de grond. Het hout moet dus gedrenkt zijn tot in de kern. Koop alle hout of een carportkit bij betrouwbare handelaars.

2 De constructie moet stevig zijn. De stabiliteit wordt onder meer bepaald door de dikte van steunpalen . Bij voorkeur meten die 9 bij 12 cm. Geringere diktes (bijvoorbeeld 7 bij 7 cm) bieden veel minder stabiliteit en dat kan problemen geven.

3 De steunpalen moeten tenminste 80 cm in de grond zitten. Veertig centimeter is echt te weinig. Een carport van 2,10 m vraagt dus om palen van tenminste 2,90 meter.

4 De constructie moet stevig genoeg zijn om een groot gewicht te dragen. Een dik pak sneeuw valt niet zo vaak maar als het gebeurt, moet de carport daarop berekend zijn. Systemen met dubbele liggers (de balken die de dakconstructie dragen) zijn aan te raden.

5 Let op een systeem voor afwatering . Een degelijke carport is uitgerust met een goede dakbekleding, goten en afvoerpijp.

6 Verharding (chappe) op de vloer is niet noodzakelijk. Als er ook in een berging wordt voorzien, wordt het meestal wel gedaan. Dient de carport alleen als beschutting voor de auto, dan is het niet nodig.Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees