Food

,,Hoe kan ik tomaten drogen?''

Mevrouw Oosthuyse uit Gullegem (Wevelgem) kocht een bokaaltje gedroogde en gemarineerde tomaten maar vond die nogal duur. ,,Kan ik niet zelf gedroogde tomaten maken?''

Dat kan. In ons land schijnt de zon niet altijd zeer sterk of lang genoeg om tomaten te drogen, zoals ze dat in mediterrane landen doet. Toch kunt u uw eigen alternatief van ,,zongedroogde'' tomaten maken.

Dompel pruimtomaten één na één gedurende 8 seconden in kokend water en verfris ze direct in koud water. Pel de tomaten.

Vermeng olie met versnipperde look, peper van de molen en zout. De tomaten vierendelen, leeghalen en op boterpapier leggen.

Kruiden en insmeren met de olie. Gedurende 2 uur in de oven plaatsen op 100°C.

Een antwoord van de leerkrachtenploeg van hotelschool Spijker in Hoogstraten. Ook een probleempje? Stuur uw vraag naar Plaza-Eten&Drinken, Gossetlaan 28, 1702 Groot-Bijgaarden of naar EtenDrinken@vum.be. De Keukenhulp antwoordt alleen via de krant.

Corrigeer