Frank De Bleeckere: 'Kus van Jovanovic verraste me'

Frank De Bleeckere: 'Kus van Jovanovic verraste me'

Frank De Bleeckere pn Foto: © Photo News

Na de verloren topper schreeuwde Club-middenvelder Vadis Odjidja zijn frustratie uit. In zijn ogen had scheidsrechter Frank De Bleeckere schuld aan het tumult tijdens en na de wedstrijd. 'Bolat gaf Dirar een klap, maar dat was volgens de arbiter per ongeluk. Dat wordt weggemoffeld. Als je ziet dat hij na de match spelers van Standard kust, dan weet je hoe het zit', sprak een kwade Odjidja.

Scheidsrechter Frank De Bleeckere ontkent die beschuldigingen echter, want een mep van Bolat heeft hij nooit gezien. 'Na de match stond ik centraal opgesteld en sprak een van mijn assistenten in mijn oortje over een confrontatie tussen twee spelers, Nicaise en Sonck. Ik ben er meteen naartoe gegaan om de gemoederen te bedaren en ik zag alleen dat Bolat Nicaise wou wegduwen. Een slag van Bolat heb ik niet waargenomen. Ik kan begrijpen dat de zenuwen in zo'n wedstrijd strak gespannen staan en de stoppen soms wel eens doorslaan, maar als ref probeer je je rust over te brengen op de spelers door die fases rustig te beoordelen.' Vandaar dat De Bleeckere geel gaf aan Goreux en Alcaraz na een opstootje.

Dat hij Standard-spelers gekust zou hebben na de match, is al helemaal larie, zo zegt de ref.

'Dat is compleet uit de lucht gegrepen. Meer dan een hand heb ik niet gegeven na de match. Ik ga toch geen kussen geven aan spelers? Alsjeblieft zeg. Tijdens de wedstrijd was er wel zo'n moment bij de vervanging van Jovanovic. Ik liep naar hem toe om hem aan te manen van het veld te gaan, geen tijd te winnen en zijn aanvoerdersband af te staan. Hij gaf me een hand en had de reactie om mij te kussen, wat heel gebruikelijk is in Wallonië. Ik was daar zelf heel verrast over, want dat verwacht je niet. Maar daar hoeft men toch niets achter te zoeken?'

Jovanovic, in Luik soms bijgenaamd Bisou omdat hij zelfs een wildvreemde zou omhelzen en kussen, is zich van geen kwaad bewust. 'Ik was voor het eerst kapitein. Ik dacht dat je dan verplicht was om de scheidsrechter te zoenen', zegt de Serviër.

Overigens excuseerde Vadis Odjijda zich gisterenavond in Studio 1 op RTBF voor zijn hevige uitspraken. Toch neemt hij niet alles terug: 'Als Dirar drie matchen geschorst werd voor spuwen, dan kan Bolat niet zomaar ongestraft blijven', gaf de middenvelder fijntjes mee.Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.