Bracke schreef column in partijblad SP

Bracke schreef column in partijblad SP

Foto: Marc Herremans - Corelio

Dat N-VA-kopstuk Siegfried Bracke ooit socialist is geweest, weten we. Na enig aandringen gaf de Gentenaar toe dat hij van 1987 tot 2001 'kort' lid was van de SP. Maar volgens Humo schreef hij als VRT-journalist ook mee aan het partijblad.

'Begin jaren 90 wilde toenmalig voorzitter Frank Vandenbroucke de partij grondig vernieuwen, onder meer met een nieuw partijblad', citeert Humo een welingelichte bron.

'Bracke kwam mee brainstormen.Uiteindelijk kwam Doén uit de bus. Daarin had Bracke een maandelijkse column.' Die ondertekende de N-VA'er met het pseudoniem Valère De Scherp.

Bracke was op dat moment al VRT-journalist. De Humo-bron zegt niet te weten of Bracke betaald werd voor zijn columns, maar is er wel zeker van dat Bracke betaald werd voor het modereren van debatten met partijmensen. 'Ik weet ook dat hij liever niet betaald werd via een overschrijving op zijn rekening, maar zijn centen graag cash in een envelopje kreeg.'

Siegfried Bracke liet in een reactie aan Humo weten dat hij nooit  geld heeft gekregen voor de columns. Bracke zegt ook nooit een debat van de partij te hebben gemodereerd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees