Handje krijgt label van streekproduct

ANTWERPEN - Het bekende Antwerpse Handje heeft op 22 maart het label streekproduct.be gekregen van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). De Syndicale Unie voor het Brood-, Banket-, Chocolade- en IJsbedrijf had begin 2006 de aanvraag tot erkenning ingediend. Om in aanmerking te komen, moet een product aan vier vereisten voldoen: het moet 25 jaar op de markt zijn, het moet streekgebonden zijn en op ambachtelijke wijze gemaakt worden en er moet promotie voor gevoerd worden.

,,Vier vereisten waar het Antwerpse Handje, de koekjesversie dan toch, aan beantwoordt'', zegt Leo Kuylen, voorzitter van de Syndicale Unie. Als het van Kuylen afhangt, worden binnenkort ook de chocoladen Antwerpse Handjes erkend als streekproduct.

Dankzij de erkenning mogen de Handjes voortaan het logo van streekgebonden product dragen. Of dat snel aan de verpakking te zien zal zijn, is nog even afwachten.

De Handjes werden nog maar pas in een nieuw kleedje gestoken. ,,Maar we zullen zeker al stickertjes op de verpakking aanbrengen'', verzekert Kuylen. Om de erkenning als streekproduct te vieren, bakt de Syndicale Unie op zaterdag 13 mei Antwerpse Handjes op de Wapper. Het publiek mag dan gratis proeven. (B)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio