Zeventien amateurs krijgen 1.350 kilometer voor de wielen

Wielertoeristen vertrekken naar Mont Ventoux

Wielertoeristen vertrekken naar  Mont Ventoux

Zeventien coureurs, onder wie de 72-jarige Emiel Duyvetter, vertrekken in Brugge naar de mythische berg Mont Ventoux. Foto: © mvn

BRUGGE - Zeventien wielerfanaten zijn gisteren op de Burg om 10 uur vertrokken voor de tocht van Brugge naar de Mont Ventoux. Het clubje onder aanvoering van organisator Roland Hurtecant krijgt de komende negen dagen 1.350 kilometer voor de wielen geschoven. Kers op de taart wordt de beklimming van de mythische berg Mont Ventoux.

Voor de 32ste keer is Roland Hurtecant de gangmaker achter Brugge-Mont Ventoux. Zelf reed hij 28 keer mee. Emiel Duyvetter rijdt voor de tweede keer mee. Opmerkelijk, want ondertussen is hij zelf 72 jaar. ,,Ik zie het helemaal zitten. Vorig jaar heb ik de Mont Ventoux bedwongen in 2 uur en 6 minuten'', zei Duyvetter bij de start.

Van de oudste naar de jongste deelnemer: Wouter De Ruyck, een 18-jarige gast uit Landegem. ,,Ik zie dit als een hele uitdaging'', motiveerde Duyvetter zijn deelname. ,,Ik ben twee keer naar de Ardennen getrokken om te trainen, op hoogtestage als het ware.''

De komende dagen krijgen deze amateur-coureurs heel wat kilometers te malen. Na meer dan een week opwarmen, wacht als toetje nog de beklimming van de kale berg Mont Ventoux. Wat de heren daar het meest vrezen? Niet de hitte en niet de wind, maar muggen, zo blijkt. Marc Remans uit Tienen kan ervan meespreken. ,,Drie jaar ben ik daar gestoken, het was niet mooi meer'', aldus Remans.

Vanaf volgend jaar wordt Brugge-Mont Ventoux ingekort en zal de tocht nog zeven dagen duren. ,,Familiaal ligt een week beter dan de huidige elf dagen'', motiveert Hurtecant. ,,Ook financieel is het meer haalbaar en het parcours zal minder zwaar doorwegen.'' Bedoeling is dat na drieëneenhalve rit een stuk met een autobus wordt overbrugd. Daarna volgen nog twee ritten tot aan de voet van de Mont Ventoux.

Website: www.monsieurmontventoux.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio