Ploegen treffen UCI met boycot van Ronde van Peking in het hart

Ploegen treffen UCI met boycot van Ronde van Peking in het hart

Pat McQuaid in Peking Foto: Photonews

De ploegen zijn niet van plan om dit keer in de oorlog om de oortjes door de UCI op hun kop te laten zitten. UCI-voorzitter Pat McQuaid kreeg in zijn mailbox een unaniem ondertekende brief waarin ze duidelijk zeggen dat ze de Ronde van Peking gaan boycotten die van 5 tot 9 oktober in China wordt gehouden.

Kroonjuweel

Die Ronde van Peking is voor de UCI het kroonjuweel van de mondialisering van de wielersport. De rittenwedstrijd werd gelijk op de World Tour-kalender geplaatst, hoewel er organisatorisch niet zo heel veel in orde is. Alle teams zijn dus verplicht naar Azië af te reizen. Indien de UCI de maatregel rond de communicatieoortjes niet herziet, dan blijven ze thuis. En treffen ze de Internationale Wielerunie (UCI) recht in het hart. In Zwitserland werden ze ziedend kwaad toen ze dit onder ogen kregen. Eerder op de week raakte bekend dat ze de zaterdag van de E3-Prijs Vlaanderen in Harelbeke (26 maart) ook acties voeren in alle wedstrijden van 1.1. die dus zonder communicatie worden gereden.

Gewillig buigen

De UCI zit met een steeds groter wordend probleem, want elke ploeg heeft wel één reden om niet langer gewillig te buigen voor alle regels die de wereldwielerbond zonder duidelijke inspraak wil uitgevoerd zien. Zo kwam bijvoorbeeld FDJ twee punten te kort om een World Tourlicentie te verkrijgen terwijl bij Team Saxobank de individuele punten van Alberto Contador werden meegerekend terwijl er nog geen duidelijkheid is over zijn eventuele clenbuterol-schorsing.

Corrigeer

MEER NIEUWS