Voormalig voorzitter moslimexecutieve in cel

Voormalig voorzitter moslimexecutieve in cel

Foto: © BDW

Brussel - De gewezen voorzitter van de moslimexecutieve Mohammed Boulif (foto) is gisteren door Brussels onderzoeksrechter Michel Claise aangehouden. De man wordt verdacht van misbruik van vertrouwen en verduistering van overheidsgeld.

Tijdens zijn verhoor heeft Mohammed Boulif gisteren geen overtuigende uitleg kunnen geven voor het feit dat computers ter waarde van 33.000 euro - gekocht met staatssubsidies onder zijn voorzitterschap - niet bij de executieve werden teruggevonden. De computers blijken sinds 2005 zelfs volledig spoorloos, bevestigde het Brussels parket. Evenmin kregen de onderzoekers afdoende antwoord op hun vragen naar verschillende opvragingen van geld, afkomstig van overheidssteun. Volgens het parket gaat het in totaal om een bedrag tussen 60 .en 100.000 euro. Een deel van dat geld werd onder meer gespendeerd aan etentjes, maar niemand kon de speurders een degelijke verantwoording geven voor het gebruik ervan.

De aanhouding van Mohammed Boulif, die er prat op gaat de (islam)wereld rond te reizen als internationaal conferencier op het vlak van investeringen, is naar verluidt slechts een voorlopig hoogtepunt in het onderzoek. Dat onderzoek startte op basis van een audit van Justitieminister Laurette Onkelinx (PS). In december 2005 lanceerde zij een onderzoek naar de manier waarop de verenigingen hun staatsteun spendeerden. De eerste doorlichting van de boekhouding leverde vooral vraagtekens op. Op 12 december 2006 stuurde onderzoeksrechter Claise zijn onderzoekers op pad naar de moslimexecutieve en naar de huizen van de gewezen bestuurders. Mohammed Boulif reageerde verontwaardigd. Gisteren werd hij opnieuw op de rooster gelegd en naar de gevangenis van Vorst doorgestuurd. (yb)

Corrigeer

MEER NIEUWS