Oud-burgemeester Jos Nijsmans overleden

LAAKDAL - Oud-burgemeester Jos Nijsmans uit Vorst is vrijdag op 79-jarige leeftijd overleden in het rustoord RVT De Winde in Veerle.

Jos Nijsmans (18 juli 1926) werd in 1958 burgemeester van de gemeente Vorst. ,,Hij is dat achttien jaar gebleven, tot Vorst tijdens de fusies bij de gemeente Laakdal werd gevoegd in 1976'', zegt zijn zoon Wies Nijsmans.

,,Hij was toen trouwens een van de jongste burgemeesters in ons land. Eind jaren tachtig werd hij in een woelige periode nog enkele jaren burgemeester in Laakdal.''

Jos Nijsmans kreeg enkele jaren geleden de titel ereburgemeester van Laakdal. Hij werd ook eresecretaris van de Christelijke Mutualiteiten.

,,Die job van CM-secretaris heeft hij altijd met hart en ziel uitgeoefend'', zegt Wies Nijsmans. ,,Hij deed veel voor de gewone mensen en hielp hen altijd.''

Jos Nijsmans was een verwoed supporter van voetbalploeg Excelsior Vorst. Hij stond in de gemeente bekend als de man met de pijp. ,,Vader stond bij wijze van spreken op met zijn pijp en ging ermee slapen,'' zegt zijn zoon.

De uitvaartplechtigheid heeft donderdag 4 augustus om 10 uur plaats in de Sint-Niklaaskerk van Klein-Vorst.

(VGD)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio