KidsJournaal

KidsJournaal

Foto: © REUTERS

Vliegtuig op snelweg - Bij ons heeft het nog niet echt gewinterd, maar in de Verenigde Staten is dat wel het geval. Door een sneeuwstorm is een vliegtuig in Amerika van de landingsbaan gegleden. Het toestel kwam op de snelweg terecht!
Het vliegtuigtoestel ramde een hek en raakte enkele auto's. Een jongetje dat in één van de auto's zat, is om het leven gekomen. In totaal raakten elf mensen gewond. Aan boord van het vliegtuig waren 98 passagiers en vijf bemanningsleden.

Domino-mus naar museum

De mus die het wereldrecord Domino in Leeuwarden, Nederland, dreigde te verpesten, gaat naar het Natuurmuseum in Rotterdam. Het beestje was de hal binnengevlogen en liet per ongeluk 23.000 steentjes omvallen. De mus werd dan maar doodgeschoten voor hij meer onheil kon veroorzaken. Dat lokte veel protest uit van dierenliefhebbers. Het Natuurmuseum in Rotterdam heeft nu gevraagd of ze het dode diertje mag hebben, en dat was blijkbaar geen probleem. De mus wordt opgezet en is vanaf begin volgend jaar te bewonderen op een tentoonstelling over de huismus.

75 euro boete voor klokhuis

Een Britse schooljongen heeft een boete van 50 pond (ongeveer 75 euro) gekregen omdat hij een klokhuis op de grond had gegooid. David Dyas (11) uit Doncester raapte het klokhuis van de appel op nadat hij een waarschuwing kreeg van een agent, maar toch lag er drie dagen later een briefje in zijn bus. Of hij even 50 pond boete wou betalen omdat hij vuilnis op de grond gegooid had. Davids moeder is woedend. ,,Ik heb mijn zoon geleerd dat hij niets op de grond mag gooien, dus had hij het klokhuis in zijn jaszak gestoken. Maar het klokhuis is eruit gevallen terwijl hij liep. Op het moment dat hij het wou oprapen werd hij betrapt door die agent. Toen mijn zoontje de brief zag, begon hij te wenen. Hij heeft me zelfs 35 pond zakgeld die hij moeizaam bijeengespaard had, aangeboden. Ik vind het verschrikkelijk en zal zeker in beroep gaan. Als het echt niet anders kan, zal ik uiteindelijk wel betalen, maar leuk is anders.'' Een woordvoerder van de regering zei dat er geen uitzonderingen konden gemaakt worden. Een beetje streng toch, vind je niet?

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees