Arthur (3 jaar, 4 maanden)

Arthur (3 jaar, 4 maanden)

Foto: © MARC HERREMANS -VUM

Als we bij Arthur op de kamer komen, kijkt hij wat sip. De verpleegster heeft hem 's morgens een plakkertje gegeven en Arthur weet heel goed wat daarop volgt; ,,Ik wil geen prik meer", jammert hij. ,,Kom", zegt mama Eveline, ,,laat de tent eens zien die je van de sint hebt gekregen." De traantjes drogen op en Arthur begint te lachen. Trots toon hij een foto van hem en de sint in het ziekenhuis. De pijn is even vergeten.

,,Op 14 september ging ik met Arthur naar de spoed", vertelt Eveline. ,,Hij was altijd moe en had pijn in zijn linkervoetje en nek. Enkele uren later wist de dokter wat hij had, leukemie. Ik stond daar moederziel alleen met Arthur op mijn armen, volkomen verslagen. Het heeft dagen geduurd voor ik het tot me doordrong. Hij is een very high risico patiënt. Momenteel zijn de resultaten goed, maar we kunnen alleen maar afwachten. Hij moet hoe dan ook nog een jaar chemokuren krijgen in het ziekenhuis. Daarna zal hij nog een jaar thuis behandeld worden."

,,Het ergste voor hem is dat hij niet naar buiten mag terwijl hij niets anders wil. Hij is zot van dieren. Vroeger speelde hij constant met de kippen en de paardjes. De school mist hij minder denk ik."

,,Maar wel mijn vriend Conan van de bakkerij", komt Arthur tussen. ,,Ja, zijn vriendjes mist hij natuurlijk wel", zegt Eveline. ,,Ga je blij zijn met de kaartjes, Arthur?", vraagt Eveline. ,,Ja, ik wil heeeeel veel kaartjes", antwoordt Arthur enthousiast.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees