Modern Bestaan

De Dag van de Overspannen Veer. Als er een dag van de kinderen, ouderlingen, homo's, water, aids, jagers met fluo-vestjes en kanker bestaat, hoort er ook een Dag van de Overspannen Veer in het leven te worden geroepen. Die ziet er ongeveer zo uit.

Om negen uur 's ochtends afspraak ten huize van levensgezellin. Na maanden van intensief speurwerk en een paar honderdduizend werklozen in dit land hebben we eindelijk een professional gevonden die een paar flinke klussen zal opknappen. Geknapt? De bovenleiding van tram 7. Tijdens de werken aan de Leien heeft een kraanarm de computergestuurde instructies niet goed opgevolgd. Te voet dan maar. 't Is gezond. Twee uur later doet de tram het opnieuw. Maar we schieten weer niet op. Hoewel we over een assertieve wattman beschikken. Die om de haverklap de bel laat rinkelen. Dubbelparkeerders, laders en lossers en apen aan het stuur van een auto die nog niet weten dat er zoiets als een tram in een eigen bedding bestaat.

Naar het Vlaams parlement in Brussel. Na het vragenuurtje: heel de stad potdicht. Bellen met de gsm naar toestellen die geen kik geven. Opgebeld worden wanneer ik ondergronds en onbereikbaar ben. Mijn trouwe Radio 1 weg - ter hoogte van het Rogierplein - om in de plaats een lokale Franstalige en vervolgens een Arabische radio op mijn gloeiende kop te krijgen. Tegen die tijd heeft de Bond tegen het Vloeken al een serieuze klant aan mij. Ik boks nog net geen deuken in mijn dak. En ondertussen maalt je hoofd maar door om alles wat nog keurig en naar waarheid in de krant moet, op een rijtje te leggen. Er is ons wijsgemaakt dat alles sneller en efficiënter zou verlopen maar niks, werkelijk niks, is minder waar. Wat eerst moet, wordt eerst uitgesteld. Wat van geen tel is, staat bovenaan de agenda (,,we nemen uw punt mee naar de volgende vergadering'').

De mensen die je nodig hebt, zitten in meeting zonder hun gsm van de zaak en diegenen die je stalkend lastigvallen, hebben net een ontbijtgesprek verlaten met de gsm van de zaak wel aan of in hun oor. Het is om horendol van te worden, van dat zogenaamde ,,brengt mensen dichterbij''- geëmmer. Mailboxen: zo stilaan de allergrootste verschrikking van het Modern Bestaan. Wat kan mij die vervuilende troep in godsnaam allemaal schelen? Stop met die onzin de hele dag door! Het houdt de hardwerkende Vlaming van zijn eigenlijke werk af, jaagt bedrijven op kosten, de bloeddruk omhoog en doet maagzweren springen.

Hoewel redelijk graag in de wereld levend, betreur ik steeds vaker onvoldoende sterk te zijn om Benedictijn te worden. Dat ligt, u raadt het al, vooral aan mijn lieve Benedictines.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S