SAM tapt liefst veilige moppen

VRT ontvangt grappen voor lachtrein graag vooraf

VRT ontvangt  grappen voor lachtrein  graag vooraf

Foto: © Vum

Maandag wordt het lachen geblazen op de trein. De VRT legt voor de actie SAM (Samen is alles mogelijk) twaalf treinen in met een speciale wagon waarin reizigers het onderling gezellig maken door bijvoorbeeld moppen te vertellen.

De treinen vertrekken vanuit de belangrijkste stations van het land, maar de reizigers kunnen ook onderweg in een tussenstation opstappen. Wie meewil kan zich al op voorhand inschrijven. Vreemd genoeg vraagt de VRT op de website van SAM aan iedereen om zijn mop al op voorhand in te sturen.

Gevraagd naar een reactie, krabbelt de VRT terug. ,,Nee hoor, je hoeft je mop niet echt op voorhand te verklappen. We waren enkel benieuwd naar de ideeën die uit de bus zouden komen. Sommige reizigers lieten weten dat ze hun vaste compagnons maandag op een ontbijt trakteren'', zegt eindredactrice Veerle Heyvaert. ,,We willen er niet aan denken om censuur te plegen en te beslissen welke moppen er wel of niet mogen verteld worden. Het mag dus ook een vieze mop zijn, die zijn vaak nog de beste.''

Voorlopig telde SAM een tiental reacties voor de oproep. Een beetje weinig, maar Veerle Heyvaert treurt niet. ,,Ook dit weekend kunnen mensen zich nog altijd inschrijven en we delen folders uit in de stations. Maandag kan je ook zonder registratie plaatsnemen in het SAM-rijtuig. Een promoteam zet iedereen in de stations op de goede weg'', besluit Heyvaert.

De actie van de VRT en de Koning Boudewijnstichting om de Vlamingen tot sociaal gedrag aan te zetten, is tot nog toe geen hoogvlieger op het scherm. Vorige woensdag ervaarden amper 224.480 Vlamingen SAM als middel tegen de verzuring. Het marktaandeel van Eén bedroeg tijdens de uitzending 9,73 procent. De soapserie Thuis die net voor SAM uitgezonden werd, bekoorde 873.000 kijkers, goed voor 34,4 procent marktaandeel. Een verschil van 24,67 procent dus. (KV)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees