Onrust over reorganisatie Sicpa blijft

BORNEM - De vakbonden zijn na de ondernemingsraad van vrijdagvoormiddag niets wijzer geworden over de toestand bij het bedrijf Sicpa in Bornem. Wel is bekomen dat de gevolgen van de geplande reorganisatie voor zowel bedienden als arbeiders in een pakket besproken worden.

Al op 5 december kregen de vakbonden te horen dat er door herstructurering liefst dertien bediendenjobs op de helling komen te staan. Meteen rees de vrees dat de directie over afzienbare tijd ook op de proppen zou komen met afvloeiingen van arbeiders.

Sicpa is overgenomen door Siegwerke en het personeelsbestand wordt nu bekeken in een Europese context. De vakbonden kregen vrijdagvoormiddag te horen dat er een overcapaciteit aan arbeidskrachten is ontstaan. Hoeveel er dat juist zijn en in welke onderafdelingen, kwam men echter niet te weten.

,,We zitten tussen twee stoelen'', zegt Willy Van Den Broeck van het ABVV. ,,We hebben wel verkregen dat er nieuwe besprekingen komen en dat zowel bedienden als arbeiders in een pakket moeten behandeld worden. Het hoofdbedrijf zal de zaken nu vestiging per vestiging bekijken en we worden in januari opnieuw geïnformeerd. Maar de schrik zit erin en dat is best begrijpelijk'', zegt de vakbondsman. (RBZ)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio