Happening brengt meer dan 10.000 dieren naar Grenslandhallen

Wellness voor beestjes

Wellness voor beestjes

Foto: © Yorick Jansens

HASSELT - Voor de grootste dierenhappening van de Benelux moet je dit weekend in de Grenslandhallen zijn. Meer dan 10.000dieren doen er hondse loopjes op de catwalk, laten zich masseren door een echte paardenfluisteraar of stemmen hun aura af op dat van hun baasje. Of het nu de grootste goudvis ter wereld is of het voltallige gezelschap uit de frettentuin, zeg nooit ,,het is maar een dier'' op de Dierenhappening.

Jammer genoeg mogen vogels en ander pluimvee door het gevaar op vogelgriep niet tentoongesteld worden op de happening. Om dat toch een beetje op te vangen worden een aantal informatieve stands over vogels opgesteld. Enerzijds pech voor de organisatoren, anderzijds kunnen nu heel wat dierenliefhebbers die op de wachtlijst stonden hun dieren tentoonstellen in de vrijgekomen ruimte. Op die manier is er dit jaar heel wat nieuws te rapen op de happening.

,,Wellness'' is hét modewoord van deze tijd. Maar wellness, zo blijkt in Hasselt, is er niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. Zo kun je in een wellness corner kennismaken met shiatsu , een uit China overgewaaide massagetechniek die wordt toegepast op honden en paarden.

Daarnaast is er een therapeut aanwezig die je inzicht verschaft in het aura van je dier. Hij zal zelfs, als dat nodig is, ter plaatse overgaan tot een healing. Op basis van een foto van jezelf met je dier, kan worden nagegaan welke gevoelens jouw aanwezigheid bij het dier opwekken.

Dogwalk

Heb je graag een modieuze hond, breng dat ook een bezoekje aan de ,,dogwalk'', waar tal van défilés worden georganiseerd. Begin al maar te sparen voor de nieuwe wintercollectie voor je huisdier. Op de dogwalk vindt ook een presentatie plaats om kinderen te leren omgaan met honden. Veiligheidsagenten tonen dan weer de nieuwste technieken in gehoorzaamheidstraining.

Wie van paarden houdt, mag zeker niet ontbreken op de Dierenhappening. Op deze editie zijn ze er allemaal: de minipaardjes, boerenpaarden, trekpaarden, fiere hengsten en ga maar verder. Een van de sensaties zal zeker en vast een dolle rit worden van Friese paarden die een marathonwagen van de oude Romeinen voorttrekken. En dan komt er natuurlijk ook een paardenfluisteraar, die met enkele zachte woordjes een paard volledig tot rust kan brengen.

In feite is het te veel om op te noemen. Maar met zijn 47,7 cm zal de grootste goudvis ter wereld zeker in het oog springen. Of wat dacht je van een frettentuin waar deze diertjes zich naar hartelust kunnen uitleven. Of van een terrarium met spinnen, slangen en hagedissen of een vlindertuin?

De dierenhappening is zaterdag en zondag open van 10 tot 18.30 uur. Toegangsprijs is 10 euro voor volwassenen, kinderen tot 14 jaar betalen 6 euro en een gezinsticket (twee volwassenen en twee kinderen) kost je 28 euro.

Info: www.grenslandhallen.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio