Opbrengst gaat naar voedsel voor minderbedeelden

Lichtpunt verkoopt kerstpakketten

Lichtpunt verkoopt kerstpakketten

De vrijwilligers van Lichtpunt maken voor de verandering kerstpakketten. Foto: © srd

ZOTTEGEM - Tweeëndertig vrijwilligers van Lichtpunt waren al vroeg bezig om vierhonderd kerstpakketten samen te stellen. Deze pakketten worden op de kerstmarkt van 11 en 18 december verkocht ten voordele van de minderbedeelden in Zottegem.

,,Normaal is het hier de derde donderdag van de maand heel druk want dan worden de pakketten voor de voedselbedeling gemaakt. Vandaag en volgende donderdag komen de vrijwilligers samen om in totaal 750 kerstpakketten te maken die op de kerstmarkt van 11 en 18 december zullen verkocht worden. De kerstpakketten worden gesponsord en zijn onze enige bron van inkomsten om de maandelijkse voedselpakketten aan te vullen'', zegt Micheline Walraevens, voorzitster van vzw Lichtpunt.

Biefstuk bij toerbeurt

Lichtpunt gaat op 23 december zijn negende werkjaar in. Het eerste jaar werden de voedselpakketten gegeven aan zes gezinnen. Momenteel krijgen maandelijks 52 gezinnen elke derde donderdag van de maand een voedselpakket. ,,Naar het einde van de maand hebben veel gezinnen het krap om rond te , vervolgt Micheline Walraevens.

Vooraleer gezinnen voedselbedeling krijgen, worden ze eerst door een maatschappelijk werker gescreend.

Naast de droge voeding die de Voedselbank in Destelbergen verstrekt, vult Lichtpunt de pakketten aan met o.a. per persoon twee koteletten, een stuk fruit, ingeblikte vis, verse groenten en brood. Restaurant De Kleine Prins schenkt elke maand 35 biefstukken die dan via een beurtrol onder de gezinnen verdeeld worden. Als extra krijgen de gezinnen met de feestdagen een kalkoenbout, een stuk taart en een bon voor een rozijnenbrood.

Naast de 32 vrijwilligers kan Lichtpunt steeds rekenen op de steun van alle serviceclubs en sponsoring van de plaatselijke handelaars. Lichtpunt bezorgt kansarme kinderen ook een mooie vakantie en wil dit in de toekomst ook realiseren voor gezinnen. Ondanks de belofte dat kansarmen ook in het sociaal restaurant zouden kunnen eten, is dit nog steeds niet mogelijk.

Vzw Lichtpunt verkoopt de kerstpakketten op de kerstmarkt van 11 en 18 december aan de prijs van 5 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio