Bestemming Zon en Zee verdeelt meerderheid

MIDDELKERKE/ WESTENDE - De Middelkerkse meerderheidspartijen zijn het nog altijd niet eens over de toekomstige bestemming van het voormalige vakantiecentrum Zon en Zee in Westende. Dat bleek op de gemeenteraad van donderdagavond.

De SP.A wil de site omvormen tot woonzone, terwijl de VLD en CD&V voorstander zijn van recreatie, toerisme en werkgelegenheid. De geplande verkoop van het gebouw door de federale overheid op maandag 12 december gaat tot nader order gewoon door.

De site Zon en Zee van ruim 5 ha is nu recreatiezone. De SP.A vroeg de raad hun voorstel te steunen om er een woongebied van te maken. ,,Middelkerke heeft nood aan betaalbare bouwgrond. We verdedigen het recht op wonen van de plaatselijke bevolking'', zegt schepen Geert Verdonck (SP.A).

Eerste schepen Liliane Pylyser-Dewulf (CD&V) had een alternatief: ,,Vlakbij Zon en Zee ligt 20 ha braakliggende grond tussen de Westende-, Baden-, Duinen- en H. Jasparlaan. Dit woonuitbreidingsgebied biedt een beter antwoord op de roep naar goedkope bouwgrond. Bovendien is een bestemmingswijziging wettelijk onmogelijk.''

Ook burgemeester Michel Landuyt (VLD) mengde zich in het debat: ,,Als we van Zon en Zee een woonzone maken, moet dit elders gecompenseerd worden.''

Burgemeester Landuyt hield daarna een vurig pleidooi voor het op stapel staande woonproject in de Westendse Badenlaan en wou een amendement indienen. Toen na een onderbreking duidelijk werd dat de VLD hiervoor van geen enkele andere partij steun kreeg, liet de burgemeester dit idee varen. Ook het SP.A-voorstel tot bestemmingswijziging haalde het - ondanks steun van oppositiepartij Spirit - niet. (BVO)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio