Veel groen rond vroegere Oblatenklooster

Omgevingswerken academie voltooid

WAREGEM - De werken aan de omgeving van de Kunstenacademie in de Olmstraat zijn afgerond. Daarmee is het project voltooid dat zes jaar geleden startte en waarvoor in totaal ruim 12 miljoen euro nodig was om van het vroegere Oblatenklooster een modern gebouw voor artistieke opleidingen te realiseren. Directeurs Jos Barbe (kunstafdeling) en Luc Dumoulin (muziek) zijn tevreden.

Tuinarchitect Bert Vanthuyne uit Waregem leverde het ontwerp voor de omgevingswerken in en rond de Kunstenacademie aan de Holstraat en de Processiestraat. Hoewel het tijdens de officiële voorstelling nog niet helemaal zichtbaar was, wees burgemeester Yolande Dhondt (CD&V) er in haar toespraak toch op dat de stad stevig investeerde in groenaanleg.

,,Er werden meer dan 3.000 bodembedekkers aangeplant naast 500 hortensiastruiken, taxussen en buxussen, enkele hagebeuken, moeraseiken en ander groen. Met de voltooiing van deze werken is ook het academie-project afgewerkt.

Na de verbouwing en herinrichting van het vroegere Oblatenklooster en de aanvullende nieuwbouw beschikt de stad nu over een groot en modern complex waar iedereen die het wenst een muzikale en artistieke opleiding kan volgen.

Begin de jaren negentig van vorige eeuw was het toenmalig bestuur er al van overtuigd dat men op zoek moest naar een nieuwe locatie voor onze beide academies. Eerst werd aan de plek gedacht waar straks de evenementenhal komt, maar Waregem kreeg de gelegenheid de vroegere kloostergebouwen aan te kopen. Uiteindelijk viel de beslissing en werd het de Olmstraat.''

Succes

Met de opleidingen aan de Kunstenacademie verloopt het momenteel heel behoorlijk. In de hoofdafdeling aan de Olmstraat zijn er 1.069 leerlingen en volwassenen ingeschreven. Maar daar moeten ook nog de cijfers van de diverse filialen aan toegevoegd.

Directeur Luc Dumoulin: ,,Wij hebben afdelingen in Nieuwenhove, Beveren- Leie, Desselgem, Sint-Eloois-Vijve, Anzegem, Ingooigem, Vichte, Wakken en Oeselgem. Die zijn samen goed voor nog eens 1.200 ingeschreven cursisten.''

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio