Scholieren geven demonstratie samen met Kate Ryan

WERELDRECORD kniezwengelen

WERELDRECORD kniezwengelen

Kate Ryan deed enthousiast mee aan de wereldrecordpoging kniezwengelen. Het record werd gebroken. Foto: © mdg

TESSENDERLO - De Looise schoolgaande jeugd heeft in Het Loo een wereldrecord kniezwengelen gevestigd. Met zeshonderd waren ze, de leerlingen uit het tweede, derde en vierde leerjaar. De tweedeklassers van de H.-Hartschool, die onder leiding van meester Luc weken aan een stuk geoefend hadden, gaven een demonstratie samen met Kate Ryan.

De komst van de Looise vedette was goed voorbereid. De jongeren droegen witte en blauwe bordjes met de slogan Tessenderlo duimt voor Katrien . Als opwarmer maakten stripfiguur Lambik en de nieuwe Looise stripheld Looike hun opwachting. De gelegenheidsband De Looikes bracht een muzikale ode aan Katrien.

Het grote moment was de aankomst van Kate Ryan, aangevoerd in een politievoertuig. Burgemeester Jan Verheyden noemde Kate ,,de beste ambassadrice van de gemeente.'' Katrien mocht de reuze voorpagina van een nieuwe strip onthullen. Tijdens het Loois stripfestival op 23 en 24 september stelt de gemeentelijke evenementencel samen met de Standaard-uitgeverij een Suske en Wiske-strip in het Loois voor: ,, Nen diere velo '' (voor niet-Looienaars: een dure fiets).

The Singers, een Looise a-capellagroep, bracht een ludieke variante op ,,Je 't adore'', namelijk ,, Ik zen verliefd .''

Dan was het tijd voor de officieuze wereldrecordpoging kniezwengelen op muziek van ,,Je 't adore.'' Met zeshonderd demonstreerden de Looise jongeren hun kunnen: het nieuwe wereldrecord was een feit. Als apotheose was er de onthulling door Kate van een reuzespandoek dat aan het gemeentehuis wordt opgehangen. Vanaf nu loopt immers de actie ,,Tessenderlo duimt voor Katrien '', een initiatief van de evenementencel en het gemeentebestuur. Elk gezin wordt gevraagd een affiche voor het raam te hangen. De halve finale van het Eurovisiesongfestival in Athene op donderdag 18 mei wordt op groot scherm uitgezonden op de Markt. De Looienaars hopen dat ook de finale op zaterdag 20 mei wordt uitgezonden; dat zou betekenen dat Kate de finale haalt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio