Toekomstronde kost jonge Belgen Jacobs en Ista WK

Nicolas Roche, de 22-jarige zoon van ex-Tourlaureaat Stephen, boekte gisteren zijn eerste overwinning als prof door in Metz de vierde etappe van de Toekomstronde te pakken en zich als beste van een kopgroepje meteen ook de leiderstrui toe te eigenen.
Daags voordien was er sprintsucces van de Nederlander Hans Dekkers. Een valpartij in volle massasprint kostte toen de uitschakeling van Pieter Jacobs en Kevin Ista, twee jonge Belgen. Jacobs - een van de Belgische WK-troeven - bleek achteraf een barst te hebben opgelopen aan het borstbeen, waardoor hij meteen een streep mag halen door Salzburg. Ista liep een barst op aan de arm en moet het WK ook al vergeten. Nikolas Maes en Steven Caethoven kwamen weg met schaafwonden. Serge Pauwels en Tom Stubbe blijven ondertussen wel op vinkenslag in het klassement, met minder dan een minuut achterstand op de Ierse lijstaanvoerder. (PDK)

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.