Davitamon-Lotto neemt abonnement op spoedafdeling

Davitamon-Lotto neemt  abonnement op spoedafdeling

De Spanjaard Jufre werd bloedend afgevoerd. Foto: © AFP

Een kleine week na de zware valpartij van Christophe Brandt in de Schaal Sels, werd zaterdag opnieuw een renner van Davitamon-Lotto met spoed naar het ziekenhuis gevoerd. Josep Jufre, de twaalfde in het klassement van de Vuelta, ging vroeg in de achtste etappe onderuit en reet zich daarbij de binnenkant van de arm open aan een vangrail.
De 31-jarige Spanjaard, die zowat een liter bloed verloor, werd overgebracht naar het hospitaal van Monforte, waar een geraakte slagader werd geopereerd en pezen en spieren gehecht. Gisteren werd de Catalaan overgebracht naar Barcelona, dichter bij huis.

,,Hij moet het nu een maand rustig-aan doen om niet te veel druk op die ader te zetten'', aldus ploegleider Hendrik Redant. ,,Zijn seizoen zit er sowieso op. Een enorme ontgoocheling natuurlijk voor die jongen, die erop gebrand lag een mooi klassement weg te halen uit de Vuelta en daarvoor ook kon rekenen op de hulp van alle ploegmaats.''

De berichten omtrent Christophe Brandt klinken dan weer optimistisch. Vandaag nog wordt hij vanuit Merksem overgebracht naar een ziekenhuis in Luik, waar hij nog twee dagen in de afdeling intensieve zorgen moet blijven. Over anderhalve week zou hij al naar huis mogen om daar de revalidatie aan te vatten. (PDK)

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.