Henin vandaag tegen Israëlische soldaat Peer

Henin vandaag tegen Israëlische soldaat Peer

Sahar Peer: trots om haar land te dienen. Foto: © AFP

Justine Henin kan vandaag maar beter opletten voor Shahar Peer, een 19-jarige Israëlische die in New York een thuismatch speelt. Peer combineert een professionele tenniscarrière met haar legerdienst in Israël.

,,Ik weet dat ze er enkele sterke maanden heeft opzitten en dat ze een van de snelst stijgende speelsters in het circuit is. Maar ik heb nog nooit tegen haar gespeeld en ik heb haar nog nooit zien spelen'', zegt Henin over haar tegenstandster van vandaag.

Peer zien spelen is nochtans een belevenis op Flushing Meadows. Ze wordt aangemoedigd door een geestdriftig legioen Israëlische en joodse supporters - een zeldzaam gezicht naast een tennisveld. ,,Het is fantastisch. Altijd als ik in New York speel, heb ik zoveel joodse fans die komen kijken'', zegt ze.

De goedlachse Israëlische tekent haar carrière met militaire precisie uit. Tussen de tornooien door vervult ze in haar thuisstad Macabim, tussen Tel Aviv en Jeruzalem, haar legerdienst. Die duurt twee jaar in Israël. Peers broer en zus waren bij de commando's, Shahar doet licht bureauwerk. ,,Maar ze is er trots op dat ze haar land kan dienen'', zei haar vader, Dovik, aan de New York Times . ,,En omgekeerd dient het leger ook haar tenniscarrière. Ze krijgt speciale vrijstelling om alle belangrijke tornooien te spelen.''(BLA)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.