Druk in de Hel van Parijs-Roubaix

Druk in de Hel van Parijs-Roubaix

Tot en met zondag verdwijnt de rust op de kasseien van Parijs-Roubaix. Foto: gia

Het wordt vandaag drummen op het parcours van Parijs-Roubaix. Heel wat ploegen verkennen het laatste deel van de Helleklassieker.

Garmin, met kopmannen Vanmarcke en Vansummeren, doet dat vanaf Denain tot Carrefour de l'Arbre. 'Het is een ideale gelegenheid om het materiaal en de bandendruk te testen', zegt ploegleider Geert Van Bondt. 'Het fietskader blijft hetzelfde, maar de fiets wordt verder uitgerust met handgemaakte tubes van 27 millimeter en speciale wielen.

Ook de renners van BMC zijn vandaag op pad in Frankrijk. De ploeg rijdt de laatste 100 kilometer, met zo'n zeventien kasseistroken. Lotto-Belisol arriveert eveneens rond 10 uur in Denain en geeft dan present voor een tocht vanaf het Bos van Wallers tot aan Carrefour de l'Arbre. RadioShack-Nissan-Trek, uiteraard zonder Cancellara, start de verkenning na het Bos van Wallers tot de piste.

De renners van Vacansoleil-DCM zijn vrijdag in Frankrijk te bespeuren. 'Net voor Denain, na strook nummer achttien, gaat het naar Mons-en-Pévèle', verduidelijkt ploegleider Van Der Schueren. Omega Pharma-Quick Step, wellicht aangevoerd door Tom Boonen, en Farnese-Vini met Pozzato zijn eveneens vrijdag op tocht door de Hel.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.