Bedrijf viert veertigse verjaardag

Continental maakt nieuwe remsystemen straks in Mechelen

MECHELEN - De vestiging van Continental Automotive Systems in het industriepark Mechelen Noord bestaat veertig jaar. Volgend jaar mag Mechelen de nieuwe remsystemen produceren.

Op 1 oktober 1971 nam de Duitse gigant het toenmalige Friden-Singer over, dat elektronische rekenmachines vervaardigde. Om de verjaardag gepast te vieren, kreeg de fabriek aan de Generaal De Wittelaan vijftig miljoen euro cadeau uit de handen van internationaal topman Elmar Degenhart.

Continental produceert hoogtechnologische elektronische remsystemen (ABS) en bijhorende 'intelligente' onderdelen voor personenwagens en behoort daarin tot de absolute wereldtop.

Ook de nieuwste generatie remsystemen zou vanaf volgend jaar in de Mechelse vestiging geproduceerd worden, vandaar de extra investeringen. Die zouden wel niet gepaard gaan met bijkomende werkgelegenheid.

De fabriek telt vandaag 550 personeelsleden en produceert jaarlijks twee miljoen elektronische remsystemen, 135 miljoen ventielen en 22 miljoen wielsensoren.

Dit alles was in 2010 goed voor een omzet van driehonderd miljoen euro.

Continental Mechelen is momenteel leverancier aan 46 autofabrieken in Europa.

De veertig jaar industriële productie werd gevierd met een open dag voor personeelsleden en hun familie, in het bijzijn van politici en bedrijfsleiders.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio