Eerste hulp bij fietsdiefstallen

Eerste hulp bij fietsdiefstallen
BRUGGE - Het Brugse stadsbestuur pakt uit met het nieuwe project 'Eerste Hulp bij Fietsdiefstallen'. Slachtoffers van fietsdiefstallen krijgen een vervangfiets voor twee maanden.

Het stadsbestuur heeft tien vervangfietsen ter beschikking. 'Er zijn een aantal voorwaarden voor het lenen van zo'n fiets', vertelt burgemeester Patrick Moenaert (CD&V). 'Het slachtoffer moet aangifte hebben gedaan bij de politie en moet in Brugge wonen. De gesloten fiets moet voorzien zijn van een uniek merkteken. Enkel mensen die een inspanning deden om een fietsdiefstal te voorkomen, maken kans op een leenfiets.' Tien dagen na aangifte van de fietsdiefstal kunnen Bruggelingen bij het Fietspunt aan het Station de leenfiets ophalen. Ze moeten een waarborg van 50euro geven.

'Wij zijn bijzonder tevreden dat het aantal fietsdiefstallen daalt', legt Moenaert uit. 'Dit heeft natuurlijk te maken met de bewaakte fietsstalling aan het station en we organiseren geregeld preventiecampagnes. Ook de websitewww.gevondenfietsen.be wordt veel gebruikt.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio