Nieuwe trend: slapen bij sterrenchefs

BRUGGE - De West-Vlaamse sterrenchefs investeren steeds meer in verblijfstoerisme: het aantal gasten- en hotelkamers bij de sterrenrestaurants in onze provincie zal de komende twee jaar stijgen van 43 naar 58.

Chef Geert Van Hecke heeft vier kamers ter beschikking boven zijn bistro Refter, om de hoek bij zijn driesterrenrestaurant De Karmeliet. ‘Alleen wie hier komt eten, kan er slapen', zegt Van Hecke. ‘Veel reclame maak ik er voorlopig niet voor, we wachten nog af hoeveel interesse hier voor is. Wie hier slaapt, krijgt een fruitmand, wat gebak en Karmelietbier bij aankomst, en 's ochtends brengen we ontbijt. De prijs is 150 tot 200 euro per nacht.'

Ook restaurant Sans Cravate (één Michelinster) in de Langestraat begint een Bed & Breakfast. ‘In een pand schuin tegenover ons restaurant, een beschermd monument', zegt chef Henk Van Oudenhove. ‘We hebben het pand al een paar jaar geleden gekocht en we zijn al anderhalf jaar aan het verbouwen, maar de papiermolen doet alles erg traag verlopen. We hopen dat we tegen de lente van volgend jaar vier kamers kunnen aanbieden. Veel klanten zijn enthousiast, want er zijn toch veel mensen die speciaal in Brugge op bezoek komen om hier te komen eten.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio