Chantal organiseert slaapfeestjes voor kinderen

Oplossing voor ouders die geen oppas vinden

Oplossing voor ouders die geen oppas vinden

Na de sleep-over krijgen de kinderen ook nog eens een lekker ontbijt.if Foto: © Kizzy Van Horne

ZONHOVEN - Jonge ouders hebben vaak moeite om tijdens de weekends een babysit voor hun kinderen te vinden. Chantal Vanbilsen vond de oplossing. Ze organiseert sinds kort slaapfeestjes voor kinderen.

Chantal Vanbilsen is gek van kinderen. Ze had zo'n plezier in het organiseren van feestjes en verkleedpartijen voor haar eigen kinderen dat ze enkele jaren geleden besloot om er haar beroep van te maken. Naast de organisatie van kinderfeestjes werd al snel besloten om ook te starten met vakantieopvang. 'Tijdens de vakanties worden hier dagelijks zo'n twintig kindere opgevangen', vertelt Chantal. 'Ik hoorde meermaals van ouders dat het zo moeilijk is om tijdens de weekendavonden nog een babysit te vinden.' Jongeren lijken liever zelf op stap te gaan en ook de grootouders van vandaag zijn nog zeer actief en hebben in de weekends zelf vaak andere plannen.

'Zo ontstond het idee om bij Box for kids sleep-overs te organiseren. Een extra vergunning had Chantal niet nodig, omdat het initiatief bij de nachtopvang werd gerekend. Ze maakte alles in orde met de verzekering en ging net van start.

'We hebben de eerste logees al over de vloer gehad voor een pyamafeestje. Dat kan voortaan natuurlijk ook. Niets is plezieriger voor kinderen dan hun verjaardag samen met vriendjes en vriendinnetjes te vieren en dan ook nog eens allemaal te blijven slapen en gewekt te worden door de lekkere geur van spek met eitjes', zegt Chantal lachend.

Maar ze vangt ook individuele kinderen op. 'We denken dat dit zowel voor kinderen als ouders positief is. De kinderen komen in contact met andere kinderen. De ouders moeten hun plannen niet opzeggen en bovendien moeten ze niet vroeg opstaan, want de kinderen krijgen hier 'sochtends nog ontbijt.'

Chantal van Box for kids wil in de toekomst ook samenwerken met evenementenbureau's. 'Wij kunnen tijdens het evenement de opvang van de kinderen van de aanwezige ouders voor onze rekening nemen. Er zijn voldoende mogelijkheden. Ouders moeten het enkel nog leren kennen. Het duurt toch altijd even voor ze de stap zetten.'

'De kinderen reageren enthousiast. Ik heb vorige zomer een keer een sleep-over georganiseerd omdat we tijdens de vakantieopvang rond het thema kamperen hadden gewerkt. De kinderen waren laaiend enthousiast', zegt Chantal Vanbilsen.

www.boxforkids.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio