Roeselaarse zussen bestormen de hitparade als meidengroep About E

'Wij zijn geen stoeipoezen'

'Wij zijn geen stoeipoezen'

Foto: avr

ROESELARE - De zussen Demi (17), Lori (20) en Tillia Eestermans (22) hebben een missie. Ze willen de wereld veroveren met hun meidengroep AboutE. Hun nieuwe single Roll with us moet daarvoor het pad effenen.

Onder de naam Feestermans waren ze een sensatie op de sociale netwerksite Netlog. Ze wonnen de talentenjacht Supertalent op VT4 en waren te gast bij MNM en Jim tv. Intussen is er van Feestermans geen sprake meer en gaan de zussen Demi, Lori en Tillia Eestermans met een platencontract bij Sony onder de arm door het leven als About E. Een meidengroep met knappe snoetjes en mooie stemmen, lef én een hit: Dysfunctional. Nu hopen ze met Roll with us een tweede hit te scoren.

De hitlijsten bestormen is één zaak, maar de ambitie van de meisjes ligt nog veel verder. 'De wereld veroveren. Maar als we binnen vijf jaar het Antwerpse sportpaleis kunnen vullen, zijn we ook al tevreden, hoor', lacht Tillia.

Toch is het geen grap, de meisjes menen het. 'We willen zo ver mogelijk geraken met onze muziek. Vroeger was het een hobby, nu is het serieus. We waren heel blij toen we een platencontract versierden, maar het mag gerust nog wat harder gaan voor ons. Elk dag optreden en touren. Laat maar komen. Nu studeren we alledrie, maar als we moeten kiezen tussen de studies en muziek, is het zeker het laatste.'

Sexy videoclip

Bij de zelfgeschreven nieuwe single, een poppy deuntje op maat van de hitlijsten, hoort ook een videoclip waarin Louis 'Mega Toby' Talpe een gastrolletje speelt. De knappe zussen tonen er zich van hun meest sexy kant. 'Maar we willen zeker niet de verkeerde indruk geven. We zien er graag goed uit, maar we zijn geen geile stoeipoezen. Het draait bij ons om de muziek. Die clip is een extraatje voor de fans', vertelt Lori.

Met drie zussen een groep vormen is volgens Demi, de jongste van de drie, zowel een voordeel als een nadeel. 'Het is makkelijk omdat je elkaar beter begrijpt. We hebben maar een half woord nodig en we durven alles te zeggen. Aan de andere kant is het ook moeilijker omdat commentaar van een zus veel dieper gaat. Maar over muziek maken we amper ruzie. Als er ruzie is, is het omdat één van ons een kledingstuk uit de kast van een ander gejat heeft.'

De zussen gooien zich na de examens op een eerste album. Daarop komen niet alleen eigen nummers, maar ze gaan ook samenwerken met een bekende Belgische dj. Wie dat is, is nog een geheim.

www.about-e.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio