Renovatie derde Silvertoptoren kost 11 miljoen euro

ANTWERPEN - Binnen een jaar krijgt de derde Silvertoptoren op Het Kiel eindelijk een serieuze opknapbeurt. De toren krijgt een gele kleur. Het project kost zo'n 11 miljoen euro.

Twee jaar later dan oorspronkelijk gepland start de renovatie van de derde Silvertoptoren op Het Kiel wellicht in het najaar van 2011. ‘Die vertraging is te wijten aan de bijzondere invulling van de derde toren', zegt Jan Hendrickx, woordvoerder van sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven. ‘We reserveren de 130appartementen voor 65-plussers. In dat verband zitten onze architecten en het Zorgbedrijf Antwerpen momenteel rond de tafel. Die invulling vereist immers een vlotte toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, inloopdouches en noodknoppen als de senioren hulp nodig hebben.'

Toch worden het geen serviceflats, benadrukt Woonhaven. ‘We willen de senioren langer zelfstandig laten wonen', zegt Hendrickx. ‘Zo kan de verhuizing naar een rust- of verzorgingstehuis uitgesteld worden.'

In de sokkel van de toren plant het Zorgbedrijf Antwerpen een dienstencentrum voor de hele wijk. Er komt een cafetaria en een kleine taverne. De bewoners zullen er bijvoorbeeld ook wekelijks naar de kapper kunnen gaan.

De andere twee Silvertoptorens zijn al een tijdje geleden gerenoveerd. Ze kregen een rode en een blauwe kleur. De derde en leegstaande toren krijgt een gele kleur. De renovatiewerken zullen twee jaar in beslag nemen en kosten ongeveer 11 miljoen euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio