Van kanker herstelde Chris Hollevoet heropent zijn restaurant Ripasso

Chefkok ruilt ziekenbed terug in voor keuken

Chefkok ruilt ziekenbed terug in voor keuken

Zondag openen Chris Hollevoet en Shirley Windels hun Ripasso opnieuw. wbk Foto: © wbk

OOIGEM - Chris Hollevoet en Shirley Windels openen zondag opnieuw de deuren van het restaurant Ripasso in Ooigem. Vooral voor Chris is het een heuglijke gebeurtenis. Hij keek de dood in de ogen nadat bij hem agressieve keelkanker werd vastgesteld. De kok lag zeventien uren op de operatieftafel, maar vocht terug, en met succes.

Chris Hollevoet was jarenlang actief als chefkok in Ripasso Kortrijk op de Pottelberg. Hij deed zijn werk met hart en ziel. 'Maar een tweetal jaar geleden ontdekten specialisten een agressieve vorm van keelkanker bij mij', zegt Hollevoet. 'Er volgde een zware periode. Ik lag 17uren op de operatietafel en keek de dood in de ogen. Ik ben blij dat ik het nog allemaal kan navertellen, want voor hetzelfde geld zat ik hier nu niet meer.'

Volgens Chris waren de dokters onder de indruk van zijn doorzettingsvermogen. 'Je hoort wellicht dat praten nog altijd moeizaam verloopt, maar ik kan me behelpen. Als ik wil praten, leg ik mijn vinger op het buisje in mijn keel', vertelt de 53-jarige man. 'In het ziekenhuis vertelden ze na mijn ingreep dat ik de eerste vier maanden niet zou kunnen praten, maar na amper twee maanden verbaasde ik vriend en vijand. Ik heb de ziekte overwonnen en ben enorm gemotiveerd om er hier iets van te maken.'

Chris woont boven Ripasso in de Bavikhoofsestraat. De zaak werd een drietal jaar geleden opgericht. Vanaf zondag wil de kok, samen met zaalverantwoordelijke Shirley Windels, de zaak nieuw leven inblazen, al is de band met Ripasso Kortrijk intussen verwaterd. 'De succesformule blijven we behouden', verduidelijkt Shirley. 'Ripasso blijft in de eerste plaats een kindvriendelijk restaurant. Terwijl ouders en grootouders worden verwend aan tafel, kunnen de kinderen zich uitleven in de play factory. Daar staan twee springkastelen en hebben we een lego-eiland gebouwd.'

240 plaatsen

Bij Ripasso kunnen 200klanten eten in de zaal. 'Daarbij komt nog een gezellig terras waarop 40mensen kunnen tafelen. Plaats zat dus', besluiten Chris en Shirley.

Ripasso Ooigem is open op maandag, woensdag en donderdag vanaf 11.30uur.

Op vrijdag, zaterdag en zondag ook 'savonds vanaf 18uur.

www.ripasso.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio