'We staan drie jaar voor op onze planning'

Guy Junes staat met Sikopi onverwacht in kruisfinale tegen Scaldis

Guy Junes staat met Sikopi onverwacht in kruisfinale tegen Scaldis

Jurgen Frensch.was
Foto: © WALTER SAENEN

ANTWERPEN - In de kruisfinales van het zaalkorfbal staat Boeckenberg tegenover Voorwaarts en speelt Sikopi tegen Scaldis.

'Voor Sikopi is het al drie jaar geleden dat het de kruisfinales haalde, maar daarmee staan we wel al twee seizoenen voor op de planning', weet coach Guy Junes.

'Ik heb keuzes gemaakt, de uitslagen vielen mee, het vertrouwen groeide en dezelfde kern is gebleven. Samen met Boeckenberg zijn we de enige ploeg die zowel met de A- als met de B-ploeg de zaalfinales haalt. Het zegt wellicht genoeg over het aanwezige talent.'

Dat Scaldis de andere, onverwachte finalist werd, verrast Junes niet.

'Ook Scaldis heeft een talentrijke groep, die intussen nog aan maturiteit won . Met Bart Cleymans en David Peeters beschikt het ook over sterke individualiteiten. Wij kunnen daar alleen ons collectief tegenover stellen, dat iets jonger en minder ervaren is', aldus Junes.

Junes' collega Jurgen Frensch van Scladis gaat een gedurfde uitspraak deze keer niet uit de weg.

'Ik vond het geen verrassing dat wij de kruisfinales haalden', aldus Frensch. 'Wij starten zelfs als favoriet. Ik heb Sikopi enkele keren bekeken. Iedereen kan een doeltje maken, maar ik merkte ook zwakke punten. Ik zag gaten in de verdediging en toch niet zo'n héél sterke aanval. Wij zijn zeker sterker.' (mcd)Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio