Prins Bea I wordt Keizer Carnaval

BEVEREN-WAAS - Dit weekend is het de beurt aan de Orde Der Beursvrienden uit Kieldrecht om een nieuwe Prins Carnaval te kiezen. Nieuw dit jaar is dat er voor het eerst ook niet-leden van de Orde Der Beursvrienden zich mochten opgeven als kandidaat. De strijd gaat tussen Marina Van De Vijver van de Orde Der Beursvrienden en David Van Avermaet van cv Leut on den Teut, een andere Kieldrechtse carnavalsvereniging.

Vorige week vrijdag werden de kemphanen al aan enkele tests onderworpen. Zo trokken ze met enkele carnavalisten van café naar café om met een rietje een vloeistof over te brengen van de ene fles naar de andere, een puzzelkubus op te lossen, te bloemschikken, enzvoort.

Nu zaterdag vindt de tweede ronde van de prinsenverkiezing plaats. Daarvoor heeft elke kandidaat de opdracht gekregen een show in elkaar te steken en die naar voren te brengen op de avond van de prinsverkiezing. Daarna zal de jury beslissen wie de Orde Der Beursvrienden een jaar lang mag vertegenwoordigen.

Als kers op de taart zal Prins Bea I de keizerstitel overhandigd krijgen omdat ze drie jaar prins was van de groep.

Zaterdag om 14 uur verkiezing jeugdprins en jeugdprinses met Clown Rocky, om 19.30 uur prinsenverkiezing in Zaal Ermericke in Kieldrecht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio