Basketbal Eurochallenge

Antwerp Giants sluit 2010 af met verlies in Moskou

ANTWERPEN - Antwerp Giants heeft zijn laatste wedstrijd van 2010 niet gewonnen. Het verloor met 73-59 bij Dynamo Moskou de partij die sportief geen belang meer had. Dynamo Moskou is wel één van de oudste clubs in Rusland (gesticht in 1923). De fonkelnieuwe sporthal met sensuele cheergirls maakte duidelijk dat de club, die alleen met Russische spelers uitpakt, nog springlevend is.

De laatste groepswedstrijd van de reguliere fase van de Eurochallenge bracht voor Antwerp Giants geen winst.

Dat was ook niet nodig, want de Giants waren in poule F met drie zeges al zeker van een stek in de Final 16.

Eddy Casteels gaf dan ook de jonge talenten als Dennis Donkor veel speelgelegenheid. Roel Moors, die kampt met een stevige verkoudheid en keelpijn, werd niet veel gebezigd.

‘Na een goed begin gaven we te snel de partij uit handen. Dynamo Moskou wilde misschien iets meer de zege dan wij', gaf Darnell Wilson, een van de sterkhouders van de Giants, achteraf eerlijk toe. Na een 45-37 tussenstand halfweg ging Antwerp Giants tegen Nikita Shabalkin en co dan ook met 73-59 onderuit.

Tegenstanders in Final 16

De Final 16 van de Eurochallenge wordt tussen 18 januari en 1 maart afgewerkt.

Weer in een poule van vier en met zeker het Turkse Karsiyaka Izmir.

De Giants openen de Final 16 op 18 januari in de Lotto Arena tegen de Turken. BK Prosjetov (Tsjechië) of Novo Mesto (Slovenië) uit poule E en Nancy (Frankrijk), Oostende of Bergen uit poule H vormen de vijf andere mogelijkheden als tegenstanders. Pas gisteravond laat werd duidelijk wie de twee overige opponenten in poule J van de Final 16 zouden worden.

Op Trent Strickland na trekken de Black, Hopkins, Brown en Wilson en Mejri terug naar respectievelijk Amerika en Tunesië.

‘Hopelijk kunnen we vandaag vanuit Moskou zonder problemen naar België vertrekken en donderdag vanuit Zaventem en via Duitsland naar de States. Kerstmis is ook in Amerika een belangrijke feestdag, die in familiekring wordt gevierd', zei Graham Brown.

Weekje vrij

De selectie van coach Eddy Casteels heeft nu een week vrijaf.

‘Op 3 januari wordt iedereen opnieuw in Antwerpen verwacht. Op 8 januari volgt de eerste opdracht in Oostende en zijn we vertrokken voor een drukke kalender, met naast Europese partijen ook de kwartfinale van de Belgische beker tegen Gent. Randy Oveneke (knie) en Tim Black (hamstring) worden begin januari opnieuw op het parket verwacht,' aldus teammanager Leo De Rycke.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio