'Blij met vertrouwen van de trainer'

Debutant Chakir Lmaknafi scoort voor Beveren

Debutant Chakir Lmaknafi scoort voor Beveren

GMAX Agency

BEVEREN - Trainer Alex Czerniatynski moest door de schorsingen van Theunis en Manga sleutelen aan zijn elftal en liet hierdoor de jonge Chakir Lmaknafi debuteren. De middenvelder speelde vooral een sterke tweede helft en bedankte zijn coach na de rust met het openingsdoelpunt.

'Ik moet nochtans eerlijk bekennen dat ik wat zenuwachtig was voor aanvang, maar door de steun van de spelersgroep was dit vlug voorbij', zegt de youngster van de Waaslanders.

'Vooral in de eerste helft had ik het iets moeilijker maar de weersomstandigheden speelden daar ook een grote rol bij. De wind kwam van de zijkant en het was moeilijk om de bal te controleren. Hierdoor zat de eerste helft volledig dicht, al kwamen er toch enkele kansen. In de tweede helft hebben we dan het laken verdiend naar ons toegetrokken.'

Door deze overwinning lonkt Beveren opnieuw naar de bovenste helft van de rangschikking. Met zes punten achterstand op leider Kortrijk maar drie wedstrijden minder gespeeld, ziet de toekomst er alvast rooskleurig uit.

'We moeten nu verder gaan op dit elan. Toch mogen we niet te overmoedig worden, want de competitie is nog lang en vorige week hebben we tegen Doornik ondervonden dat de weg nog lang is', aldus Lmaknafi. (bcd)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio