Atomix zoekt geen excuses

Atomix zoekt geen excuses

Ronny Mestdagh pakte met enkele opvallende reddingen uit. avt-press
Foto: © avt-press/verhoeven

HAACHT - De nakende winterstop zal voor Atomix welgekomen zijn. Blessures laten helen, even feesten en de bijna platte batterijen herladen. 'Het zal noodzakelijk zijn als we onze verworven plaats in de playoffs willen vrijwaren,' meent André Vertommen.

Niemand kon er in de thuiswedstrijd tegen Flémalle naast kijken: Atomix speelt krampachtiger dan tijdens het seizoenbegin, scoort moeilijker van op de hoeken en verdedigt wat minder secuur.

Tegen Flémalle, dat zich met de nipte zege opnieuw in de running voor de nacompetitie werkte, kwam daar nog concentratieverlies bovenop.

'Op het meest ondenkbare moment,' stelde André Vertommen vast. 'We hadden net een mooie remonte neergezet en dan gaven we alles weg met twee balverliezen. Het kostte ons de match en het brengt ons plots weer in de buurt van de dalersronde.'

De clubleiding verwees bij vorige verliezen nog naar de kracht van tegenstanders als Sasja en Hasselt maar nu waren er veel minder excuses. Hoewel Bart Noppe en Julien Ripert nog met rugblessures sukkelden, was de basis breed genoeg om met een resultaat uit te pakken. Maar Flémalle bleek weer eens een ploeg van uitersten. Niet goed, maar ook niet slecht. Bovendien vond Atomix geen manier om spelmaker Vreven te stoppen.

De beste man op het veld was Ronny Mestdagh, die flink meehielp aan de remonte door enkele 'gemaakte' doelpunten alsnog te stoppen. Het bleek niet voldoende. De dipjes waarmee de enkele weken geleden nog fel opgehemelde spelers worstelen, was te opvallend om opnieuw tot een resultaat te komen.

Voorlopig is Atomix nog geen grijze muis. Maar dat heeft het evengoed aan dat prachtig voorseizoen als aan de gelijkmatigheid achter leider Sasja te danken. De titel van revelatie van het seizoen is intussen wel weggeveegd. Het wordt straks opnieuw knokken om zich bij de eerst zes te handhaven. (avt)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio